Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii politici prezenți la marșul de la Paris acuzați de ipocrizie

Organizația Reporteri fără Frontiere (RSF) a atras atenția că anumiți șefi de stat și de guvern care au participat duminică, la Paris, la marșul împotriva terorismului și în favoarea libertății de exprimare provin din țări considerate că încalcă acest drept, la libera exprimare, informează EFE.

'În numele cui vin să defileze la Paris în amintirea unei reviste care a apărat mereu cea mai înaltă concepție a libertății de exprimare?', se întreabă RSF, referindu-se la publicația satirică franceză Charles Hebdo, ținta unui atentat sângeros care a făcut miercuri 12 morți.

Mai concret, RSF s-a referit la reprezentanții țărilor 'unde ziariștii și bloggerii sunt umiliți sistematic, precum Egipt, Rusia, Turcia, Algeria și Emiratele Arabe Unite', state care, în ultimul raport al RSF privind libertatea presei, ocupă locurile 159, 148, 154, 121 și 118 din cele 180 de țări analizate.

RSF a amintit într-un comunicat de presă că la Marșul solidarității din Paris își anunțaseră prezența politicieni precum premierul turc Ahmet Davutoglu, șefii diplomației din Egipt (Sameh Choukry), Rusia (Serghei Lavrov), Algeria (Ramtane Lamamra) și Emiratele Arabe Unite (șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan).

'Trebuie să ne arătăm solidari cu Charlie fără să-i uităm pe toți ceilalți Charlie din întreaga lume', a declarat secretarul general al RSF, Christophe Deloire, care a calificat drept 'intolerabil ca reprezentanți ai unor state care reduc la tăcere presa în țările lor' să profite de moment 'pentru a încerca să-și îmbunătățească imaginea pe plan internațional'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.