Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii PSD nu cred că PNL are suficiente semnături pe moţiunea de cenzură. Presiuni uriaşe în ambele direcţii (surse)

pn psd pnl

Ludovic Orban a anunţat miercuri, 25 septembrie, că PNL a reuşit să strângă 237 de semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură, faţă de 233 de voturi necesare în Parlament pentru demiterea Guvernului. Liderul PNL nu a făcut însă publica lipsa semnatarilor, iar social-democraţii sunt de părere că liberalii nu au numărul de semnături cu care se laudă.

Surse din zona Puterii susţin că PNL nu ar avea, de fapt, cele 237 de semnări, ci totul ar fi o strategie menită să convingă parlamentari PSD să se alăture demersului de răsturnare a Guvernului Dăncilă. De altfel, în afară de Emanoil Savin şi Mihăiţă Găină, ceilalţi parlamentari PSD despre care se spunea că au semnat moţiunea au negat vehement acest lucru.

Social-democraţii susţin că liberalii pun presiune pe parlamentari de la PSD să semneze moţiunea, cel puţin 20 de persoane fiind contactate pentru a li se oferi funcţii într-o viitoare administraţie condusă de PNL. Acest lucru ar demonstra, în opinia liderilor PSD, că Opoziţia nu are încă 233 de semnături pentru moţiunea de cenzură şi că există temerea că nu toţi parlamentarii care au semnat se vor şi prezenta la vot.

În tabăra opusă, şi liberalii denunţă presiuni uriaşe asupra propriilor parlamentari pentru a nu vota moţiunea de cenzură, dar şi asupra parlamentarilor PSD care au semnat moţiunea.

„Nu ascund faptul că sunt niște presiuni uriașe în momentul de față. Practic, în permanență sună telefonul din partea celor de la PSD, de la nivelul cel mai înalt din PSD, pe semnatari ai moțiunii, pentru a-i face să se răzgândească, pentru a încerca să-i momească cu oferte de ultim moment, care de care mai irezistibile. De la funcții publice, până la susțineri în Parlament pe diferite probleme de interes pentru semnatari. Eu cred în tăria de caracter a celor care au semnat această moțiune. De la persoane de la cel mai înalt nivel, fie de la persoane din conducerea Camerei Deputaților, din conducerea Guvernului, oameni care consideră că au pârghii de influență asupra celor care au semnat moțiunea de cenzură. Este o stare de asediu”, a declarat Raluca Turcan, joi, la RFI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.