Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii PSD puşi la zid de reprezentanţii ridesharing: Companiile de profil solicită reglementări favorabile

Noizz.ro
Taxi UBER Clerver Taxify

Asociația Coaliția pentru Economia Digitală solicită primului ministru Viorica Dăncilă și liderului PSD Liviu Dragnea implicarea pentru reglementarea cât mai rapidă a serviciilor de rideshareing și e-hailing, disponibile pe piața din România, potrivit mediafax.

În scrisorile deschise adresate acestora, adresate în scopul „prevenirii unei crize care poate avea efecte extrem de grave atât asupra cetățenilor, cât și asupra economiei românești”, Asociația afirmă că modificările aduse legii 38/ 2003, intrate în vigoare săptămâna trecută, împreună cu lipsa unei reglementări specifice pentru industria de ridesharing și e-hailing au creat o criză în domeniul serviciilor de transport alternativ, criză care se adâncește pe zi ce trece. Potrivit scrisorilor, modificările aduse legii taximetriei au dus la numeroase abuzuri, mulți șoferi ai Bolt, Clever și Uber fiind amendați de poliție și luându-se împotriva lor măsura confiscării plăcuțelor de înmatriculare pentru o perioadă de 6 luni.

Citește și: Adevărul a ieșit la iveală! Cine sunt cei care primesc cele mai mari pensii

Scrisorile menționează faptul că incertitudinea situației actuale a redus numărul șoferilor activi pe aplicațiile companiilor de ridesharing, acesta fiind cu 25% mai mic decât media zilnică, ceea ce a făcut ca timpul de așteptare să crească la peste 10 minute. În prezent, sunt cu aproximativ 35% mai puțini șoferi care preiau comenzi pe cele trei aplicații. Acest lucru se traduce în timpi foarte mari de așteptare, de aproape patru ori față de o zi obișnuită, dar și în costuri considerabil mai mari pentru utilizatori.

„Un proiect de reglementare a fost elaborat deja de Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale, iar industria și experții au oferit toate propunerile necesare pentru ca acest proiect să permită funcționarea în continuare a acestor servicii, spre beneficiul românilor și a economiei românești”, arată textul celor două scrisori.

Citește și: Liviu Dragnea: Trebuie eliminată pensia specială pentru parlamentari

O petiție care cere reglementarea de urgență a acestui tip de servicii a adunat, în câteva ore, zeci de mii de semnături, iar numărul acestora crește constant.

„De decizia dumneavoastră nu depinde doar transportul celor 2,5 milioane de utilizatori, ci și veniturile celor peste 20.000 de șoferi, precum și beneficiile economice de peste 1 miliard de lei pe care le creează aceste servicii”, conchid cele două scrisori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.