Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii religioşi afro-americani din Georgia cer boicotarea Home Depot, pentru că nu ia poziţie împotriva republicanilor

mediafax.ro
republicani SUA

Lideri religioşi afro-americani din Georgia, care reprezintă peste 1.000 de biserici, au cerut marţi boicotarea Home Depot, acuzând compania gigant din sectorul materialelor pentru îmbunătăţirea locuinţelor că nu ia poziţie împotriva măsurilor luate de republicani pentru limitarea accesului la vot, transmite Reuters.

Episcopul Reginald Jackson, care coordonează bisericile episcopale metodiste africane din Georgia, a afirmat într-un comunicat că Home Depot a respins solicitările de a discuta despre noua lege, potrivit news.ro.

Alte corporaţii din Georgia, între care Delta Air Lines şi Coca-Cola, au discutat cu activiştii şi au publicat comunicate prin care şi-au exprimat opoziţia faţă de restricţiile impuse în procesul de votare.

Coca-Cola a găzdui şi o întâlnire a mai multor companii, pe 13 aprilie, cu liderii religioşi.

”Dacă voi, ca lideri corporativi, nu credeţi şi nu aveţi curajul să vorbiţi împotriva acestei legi, noi nu ne vom cheltui banii pentru a vă cumpăra produsele”, a spus Jackson.

Legea din Georgia a impus noi cerinţe pentru voturile exprimate în lipsă, a restricţionat urnele de vot stradale şi a interzis oamenilor să ofere mâncare şi apă alegătorilor care aşteaptă la coadă pentru a vota.

Parlamentarii republicani din numeroase state au folosit falsele afirmaţii ale fostului preşedinte Donald Trump de fraudă electorală pentru a sprijini modificările aduse procesului de votare la nivel de state, despre care afirmă că sunt necesare pentru a restabili integritatea alegerilor.

Oponenţii spun că legile dăunează în mod disproporţionat alegătorilor minoritari.

Home Depot a declarat marţi că ”toate alegerile ar trebui să fie accesibile, corecte şi sigure şi să susţină o participare largă a alegătorilor” şi că ”va continua să lucreze pentru a se asigura că asociaţii noştri din Georgia şi din întreaga ţară au informaţiile şi resursele necesare pentru a vota”.

De asemenea, compania a declarat că îşi desfăşoară propriile iniţiative, inclusiv înregistrarea a peste 15.000 de asociaţi pentru a vota.

Peste 100 de companii americane, inclusiv Apple Inc, Amazon.com, Ford Motor şi Starbucks, şi-au declarat opoziţia faţă de noile restricţii.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, un republican care a semnat proiectul de lege, a numit boicotul ”absolut ridicol”, pe Twitter.

La o conferinţă de presă organizată pentru a anunţa campania de boicotare, mai mulţi pastori au avertizat că boicotul va escalada dacă Home Depot nu va denunţa cu forţă legea.

"Aceasta nu este o problemă a democraţilor sau a republicanilor; aceasta este o problemă morală. Transmitem Home Depot: este întotdeauna momentul potrivit pentru a face ceea ce trebuie", a spus Jamal Harrison Bryant, de la New Birth Missionary Baptist Church.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.