Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii UDMR Covasna susțin că prezenţa scăzută la vot este strâns legată de miza electorală

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri locale 2020 vot

Liderii UDMR Covasna afirmă că prezenţa scăzută la urne, înregistrată duminică la nivelul judeţului, este strâns legată de miza electorală, dar poate fi pusă şi pe seama situaţiei epidemiologice care a determinat o parte dintre alegători, în special din mediul urban, să stea acasă.

"Se poate observa că acolo unde bătălia electorală a fost mare şi prezenţa a fost mare, unde miza a fost mai mică, în sensul în care cetăţenii au considerat că nu există o concurenţă foarte mare, prezenţa a fost mai scăzută. În judeţul Covasna se poate spune că există o corelaţie între prezenţă şi bătălia electorală (...) Cu siguranţă şi pandemia, mai ales în mediul urban şi acolo unde bătălia electorală nu a fost foarte aprigă, a ţinut o parte din cetăţeni acasă", a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care, potrivit numărătorii paralele a UDMR, a câştigat al patrulea mandat.

Citește și: Exit-poll CURS-Avangarde: Gabriela Firea a câştigat într-un singur sector din Bucureşti

Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, care conform aceleiaşi surse a câştigat pentru a patra oară preşedinţia Consiliului Judeţean Covasna, a ţinut să sublinieze că deşi prezenţa la urne a fost sub media pe ţară, în unele localităţi, precum Estelnic, a fost net superioară.

"Într-adevăr, suntem în a doua parte a clasamentului din ţară. Asta probabil se datorează şi pandemiei (...) Noi, UDMR, din cele 45 de unităţi administrativ-teritoriale în 40 am lansat primari, dar din 40 de candidaţi, 10 nu au avut contracandidaţi (...), iar asta se vede, desigur, şi la prezenţa la vot a cetăţenilor (...) Mai mult, în trei comune nu a fost altă listă decât lista UDMR. Însă, prezenţa la vot în 32 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ a fost mai mare decât media naţională. De exemplu, în comuna Estelnic a fost de 74%, iar în interiorul acestei comune, în satul Valea Scurtă a fost de 85%, asta înseamnă de două ori mai mare decât media naţională, asta înseamnă că toţi locuitorii care au fost azi în sat au votat", a declarat, pentru AGERPRES, Tamas Sandor.

Acesta a mai adăugat că, potrivit numărătorii paralele făcute de UDMR, Uniunea va avea o majoritate largă în cadrul Consiliului Judeţean Covasna.

Prezenţa la urne în judeţul Covasna a fost de 40,66% potrivit Biroului Electoral Central, faţă de 46,02% cât a fost la nivel naţional şi mai scăzută cu aproape trei procente faţă de scrutinul din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.