Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii UE ar putea să uite de aderare României în Schengen și în 2023, transmite USR: 'Se vor lua cu altele!'

datocms-assets.com
romania interzisa schengen

Liderii Uniunii Europene ar putea să uite de aderare României în Scnegene și în 2023, avertizează USR.

Europarlamentarul Vlad Botoş (USR) a declarat marţi în emisiunea Talk News de la Prima News, că dacă nu ţinem acest subiect, aderarea la Schengen, pe agenda publică europeană, la cel mai înalt nivel, are o îngrijorare că factorii de decizie din UE se vor lua cu altele, informează News.ro.

El a ţinut să precizeze că aceste declaraţii foarte războinice, aceste nuanţe pe care le fac unii politicieni din România nu ajută pe termen mediu şi anume să se întâmple aderarea noastră anul acesta. Nu avem voie să fim ţâfnoşi şi enervaţi pentru că va mai trebui să negociem cu aceşti politicieni, a mai spus el.

”Mi-aş dori ca şi preşedintele Klaus Iohanis să spună pe agendă acest subiect al aderării la Schengen. (..) Dacă nu ţinem acest subiect, aderarea la Schengen, pe agenda publică europeană, la cel mai înalt nivel, am o îngrijorare că factorii de decizie din statele membre se vor lua cu altele. Este important ca şi domnul Iohannis să discute, om la om cu cancelarul austriac”, a spus europarlamentarul USR.

Potrivit lui Vlad Botoş, ”cancelarul austriac Karl Nehammer face un joc politic intern, pentru că are alegeri şi (..) încearcă să joace un rol de lider european”.

”Şi unii politicieni din România crează doar această ţâvnă şi acest discurs, cetăţenii români au dreptul să fie revoltaţi şi frustraţi şi au dreptul să boicoteze tot ce înseamnă zona austriacă, însă noi ca politiceni, şi o spun cu responsabilitate, nu avem voie să fim ţâfnoşi şi enervaţi pentru că va mai trebui să negociem cu aceşti politicieni. Aceste declaraţii foarte războinice, aceste nuanţe pe care le fac unii politicieni din România nu ajută pe termen mediu şi anume să se întâmple aderarea noastră anul acesta”, a precizat Botoş.

Potrivit europarlamentarului USR, trebuie să existe o discuţie la Consiliul JAI.

”Fără ca subiectul să fie pe ordinea de zi, se poate discutam, să venim proactiv, domnul Bode sper că este pregătit la Consiliul JAI din ianuarie, la Consiliul European din februarie, domnul Iohanis trebuie să aducă acest subiect pe ordinea de zi”, a mai arătat Botoş.

Autor:

Valentina Postelnicu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.