Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii UE reuniți la Bruxelles au început joi summitul cu un moment de reculegere în memoria victimelor atacului de la Strasbourg

Liderii UE au început joi summitul de la Bruxelles cu un moment de reculegere în memoria victimelor atacului de la Strasbourg, soldat cu trei morţi şi treisprezece răniţi, relatează joi dpa.

'Mai întâi un minut de reculegere în memoria victimelor #StrasbourgAttack (atacului de la Strasbourg)', a scris pe Twitter Preben Aaamann, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, relatează agerpres.ro.

citește și: Ce au ales miniștrii să voteze în ULTIMA lor ședință: Opoziția depune moțiune de cenzură și echipa Viorica Dăncilă ar putea fi DEMISĂ

Summitul are loc într-un moment de 'îndurerare', a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron.

'Nu doar Franţa a fost lovită - un oraş francez, cetăţenii noştri - ci, în egală măsură, un mare oraş european a fost lovit cu câteva zile în urmă', a adăugat el.

Marţi seară, cu puţin timp înainte de ora locală 20:00, un bărbat identificat drept Cherif Chekatt, un locuitor din Strasbourg în vârstă de 29 de ani, a intrat în centrul istoric al oraşului, în mijlocul Târgului de Crăciun, şi a deschis focul de mai multe ori asupra trecătorilor.

Având asupra sa un pistol şi un cuţit, el s-a angajat apoi într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, care l-au rănit la braţ, însă a reuşit să fugă. El este căutat în continuare de poliţia franceză.

Parchetul german a decis să deschis la rândul său o anchetă deoarece la locul unde s-a produs atacul au fost prezenţi şi cetăţeni germani, iar Strasbourgul este situat la frontiera între Franţa şi Germania. Chiar dacă nu au fost răniţi, ei au suferit traumatisme.

La Strasbourg a fost creată o 'celulă pentru sprijin psihologic' pentru răniţi şi apropiaţii victimelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.