Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii Uniunii Europene, mesaje de SUSȚINERE pentru noul președinte al Ucrainei: 'Demonstrează puternicul ataşament faţă de democraţie şi statul de drept'

DW
Volodimir Zelenski

Principalii responsabili ai Uniunii Europene l-au felicitat luni pe actorul Volodimir Zelenski pentru alegerea sa la preşedinţia Ucrainei, apreciind că scrutinul a arătat angajamentul faţă de valorile democratice ale acestei ţări în război, situată la porţile Uniunii Europene, informează AFP, relatează Agerpres.

Citește și: Șeful DGA deschide războiul total cu Carmen Dan: Nu puteam să tac. Cifrele vorbesc de la sine

Într-un mesaj comun adresat lui Volodimir Zelenski, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, subliniază 'puternicul ataşament faţă de democraţie şi statul de drept pe care poporul Ucrainei l-a demonstrat pe parcursul întregului proces electoral'.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost duminică seara unul dintre primii lideri străini care i-au telefonat lui Zelenski pentru a-l felicita pentru victoria repurtată în alegerile prezidenţiale în Ucraina. Macron l-a sunat pe Zelenski, cu care s-a întâlnit la Paris în timpul campaniei electorale, 'pentru a-l felicita pentru victoria sa din 21 aprilie 2019', a indicat ambasadoarea Franţei în Ucraina, Isabelle Dumont, pe contul său de Twitter. Franţa împreună cu Germania sunt mediatori ai procesului de pace în estul Ucrainei, unde un conflict cu separatiştii proruşi a făcut din 2014 aproape 13.000 de morţi. Emmanuel Macron a fost singurul lider străin cu care s-a întâlnit Zelenski în timpul campaniei sale la 12 aprilie, în aceeaşi zi când Petro Poroşenko era primit de cancelarul german Angela Merkel la Berlin.

Printre primii lideri care l-a felicitat pe Zelenski duminică seara s-a numărat şi preşedintele polonez Andrzej Duda, care l-a invitat pe actorul de comedie ales preşedinte într-o vizită în Polonia, potrivit contului de Twitter al preşedinţiei poloneze.

Citește și:  Proiect INCENDIAR - Companiile din România vor plăti o NOUĂ TAXĂ obligatorie

Potrivit media ucrainene, emisarul special al Casei Albe pentru Ucraina, Kurt Volker, i-a transmis duminică seara felicitări lui Zelenski din partea lui Donald Trump. 'Vom continua să sprijinim eforturile Ucrainei de a-şi restabili integritatea teritorială şi de a contracara agresiunea Rusiei', a scris Volker în mesajul său pe Twitter.

De asemenea, cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat luni pe Zelenski pentru victoria în alegerile prezidenţiale şi l-a invitat într-o vizită la Berlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.