Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii Uniunii Europene s-ar putea reuni în marja summitului cu omologii lor din Uniunea Africană

foreignpolicy.com
uniunea europeana ue

Liderii Uniunii Europene s-ar putea reuni joi, în marja summitului cu omologii lor din Uniunea Africană, în funcţie de evoluţia crizei dintre Ucraina şi Rusia, a indicat luni un responsabil european, citat de AFP.

Decizia îi revine preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

Deocamdată este prevăzută o informare cu privire la rezultatele întrevederii pe care o va avea marţi, la Moscova, cancelarul german Olaf Scholz cu preşedintele rus Vladimir Putin, în timp ce un summit european excepţional este 'posibil, în funcţie de situaţie', a afirmat responsabilul, sub rezerva anonimatului.

'Este important să fim capabili să ne exprimăm imediat, în front unit', a comentat el, precizând că nu a fost luată încă o decizie. Un summit european prin videoconferinţă face de asemenea parte dintre opţiuni.

Europenii afirmă că sunt pregătiţi să adopte sancţiuni economice şi financiare severe împotriva Moscovei dacă aceasta va lansa o operaţiune militară în Ucraina după ce a masat la frontiera comună mai mult de 100.000 de soldaţi şi importante mijloace militare, potrivit Agerpres.ro.

Sancţiunile vor fi decise de statele membre, în coordonare cu partenerii UE, iar pentru adoptarea lor ar urma să fie convocat un summit.

'Nimeni nu ştie dacă Putin a luat o decizie. Însă un atac poate fi declanşat în orice moment, iar consolidarea militară rusă merge în această direcţie', a mai arătat sursa citată.

Moscova, care neagă orice intenţie agresivă, a considerat luni 'posibilă' o rezolvare diplomatică a crizei şi a anunţat încheierea unei părţi din manevrele militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.