Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul cecenilor revenidcă o victorie 'strategică': forțele rusești au acum acces la calea ferată care duce la Seversk

www.thetimes.co.uk
ramzan kadirov

Forțele rusești din Lugansk au ocupat o înălțime strategică în vecinătatea zonei Belogorovka, a anunțat șeful Ceceniei Ramzan Kadîrov pe canalul său de Telegram.

"Luptele crâncene pentru posesia acestui deal strategic au continuat pentru o lungă perioadă de timp. După lupte intense, aproximativ 5 km de teren au intrat sub controlul unităților noastre, precum și accesul la calea ferată care duce la Seversk, ceea ce, în sine, oferă părții noastre un avantaj semnificativ în acest sector al frontului", a scris Kadîrov.

Forțele armate rusești încearcă în acest fel să „spargă” linia frontului. Declarațiile făcută de Kadîrov susțin strategia anunțată la începutul anului 2023 de liderul din Donețk, Denis Pushilin. Ocuparea Seversk de către forțele ruse va distruge linia defensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei în zonă, spunea Pushilin. "Luând Soledar, Artemovsk și Seversk, de fapt, distrugem linia frontului. Acest lucru face posibilă deplasarea de pe flancuri în direcțiile Gorlovka și undeva, probabil, este deja posibil să se intre din spate. În anumite etape, cu o interacțiune construită corespunzător, frontul de lungă durată al inamicului se poate prăbuși", spunea la vremea respectivă Pușilin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.