Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Consiliului European îi cere părerea lui Băsescu despre Rusia

traian_basescu



Scrisoarea, care nu va fi făcută publică, are două obiective, respectiv să întrebe liderii europeni dacă sunt de acord să meargă mai departe cu sancţiunile şi dacă, odată aprobate aceste sancţiuni, sunt dispuşi să le aplice rapid.

În urma prăbuşirii unui avion civil malaezian în estul Ucrainei, conform Statelor Unite aparatul fiind doborât de o rachetă lansată de separatişti, miniştrii de externe ai celor 28 de state ale Uniunii Europene s-au reunit marţi pentru a lua în discuţie o înăsprire a sancţiunilor împotriva Rusiei, inclusiv posibila instituire a fazei a treia a sancţiunilor, ce ar avea caracter economic. 

Dar singura decizie pe care au luat-o a fost să ceară Comisiei Europene şi Serviciului European pentru Acţiune Externă să prezinte până joi propuneri de sancţiuni.

Ulterior, Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER) a decis joi ca 15 personalităţi ruse sau ucrainene pro-ruse plus 18 entităţi comerciale să fie adăugate pe lista celor vizate de sancţiunile care prevăd îngheţarea averilor acestora din Uniunea Europeană şi interdicţia de a primi viză de intrare în ţările blocului comunitar.

Propunerile de noi sancţiuni, a căror schiţă a fost prezentată joi statelor membre, vor fi discutate la reuniunea COREPER de săptămâna viitoare, existând şi posibilitatea convocării unui nou summit european pentru aprobarea lor. Printre aceste propuneri s-ar număra tăierea finanţării pentru băncile ruse, plus restricţionarea transferului de tehnologii sensibile şi a celor cu dublă întrebuinţare (civilă şi militară) către companiile ruse.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.