Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul de la Tiraspol încearcă să tulbure și mai mult apele! Krasnoselski vede un Al Treilea Război Mondial: dacă România se implică, atunci Rusia se implică

captura YouTube
Vadim Krasnoselski

Separatiștii transnistreni își dau importanță. Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat în cadrul unei întâlniri cu așa zișii deputați locali din Grigoriopol că începutul unui nou război mondial ar trece prin Transnistria.

”Sunt profund convins că prin Transnistria există o cale directă către un război mondial. Acestea pot fi afirmații puternice, dar totuși adevărate. Dacă Transnistria se va implica, Republica Moldova se va implica. Este natural, suntem vecini. Dacă Republica Moldova se va implica, atunci România, care face parte din NATO, se va implica, iar dacă România se va implica, atunci Rusia se va implica. Modalitatea și utilizarea armamentului sunt deja o problemă deschisă. Dacă lucrurile vor escalada până la un conflict global, atunci mijloacele utilizate nu vor fi limitate” a spus Krasnoselski, citat de presa din regiunea separatistă, conform deschide.md.

Anterior, Ucraina a anunțat că păstrează trupe în apropierea segmentului transnistrean al frontierei pentru a se proteja de un eventual atac. Atunci, Rusia a lansat falsuri că armata ucraineană ar urma să invadeze regiunea separatistă.

Totodată, la începutul lunii martie, așa-zisul minister al securității de la Tiraspol a afirmat că Vadim Krasnoselski și alți lideri din stânga Nistrului ar fi fost ținta unui presupus atentat terorist organizat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Mai multe persoane au fost reținute și dau deja declarații.

Drept reacție, SBU a declarat că acuzațiile Tiraspolului trebuie considerate exclusiv ca o provocare orchestrată de Kremlin.

Seara, televiziunea afiliată separatiștilor de la Tiraspol a prezentat un film ”documentar” privind modul în care SBU ar fi pregătit și coordonat ”atentatul”.

Ulterior, liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a ieșit cu o adresare în care a declarat că așa zisele autorități de la Tiraspol se vor adresa la membrii Consiliului de Securitate al ONU cu o declarație prin care va cere organismului internațional să protejeze securitatea regiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.