Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaţilor PSD a explodat la adresa lui Iohannis și PNL: 'Aţi început să minţiţi când aţi văzut că procentele din sondaje încep să vă strângă'

pressalert.ro
alfred simonis

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a susţinut miercuri că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL folosesc 'fumigenele şi petardele naţionaliste' ca să 'deturneze atenţia de la criza sanitară şi economică'.

"Ne aflăm în situaţia în care, în plină pandemie, preşedintele Iohannis şi patriotarzii de la PNL consideră că enormităţile şi fumigenele naţionaliste pot deturna atenţia oamenilor de la criza sanitară şi cea economică, de la tunurile pe care le dau în fiecare zi, de la chelnerii pe care îi pun în conducerea spitalelor, de la focarele de infecţie din judeţele pe care le conduc, de la comerţul cu oameni pe care îl fac, de la sutele de mii de locuri de muncă şi zecile de mii de firme închise. V-aţi folosit - şi mă refer la cei de la PNL - fără jenă de un subiect pe care ştiaţi de la bun început că n-are cum să treacă. (...) Este inacceptabil şi neconstituţional un astfel de demers. Aţi tăcut mai mult de o lună de la adoptarea tacită. Ştiaţi foarte bine că vor pica la Senat şi la Camera Deputaţilor (proiectele privind Ţinutul Secuiesc şi Codul administrativ -n.r.), că ambele au rapoarte de respingere", a declarat Simonis la dezbaterea proiectului privind Codul administrativ.

El a amintit că, în ultimii 30 de ani, au existat în Parlament mai multe proiecte de acest fel, toate respinse prin vot, şi a pus reacţia PNL şi a şefului statului pe seama 'scăderii din sondaje".

VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai


"Aţi început să minţiţi când aţi văzut că procentele din sondaje încep să vă strângă", a susţinut Simonis,

Social-democratul a arătat de ce s-a votat tacit în Senat proiectul de lege privind Codul administrativ.

"S-a greşit în Parlament, când a fost posibil ca un parlamentar al PNL cu simptome de COVID-19 s-a plimbat printre lideri şi s-a oprit activitatea două săptămâni. S-a greşit când parlamentarii PNL s-au grăbit să se testeze de COVID-19 şi au fost în situaţia, în 14 martie, că n-au putut veni să-şi voteze propriul guvern. Şedinţa de plen din 16 martie, atunci când trebuia să respingem această iniţiativă, pe care eu am introdus-o pe ordinea de zi, n-a mai avut loc. (...) De ce n-a ieşit preşedintele Iohannis sau dumneavoastră, în 16 martie sau pe 20 martie, să atragă atenţia că acest proiect trece tacit la fel ca şi acesta? Exact formularea din legea pe care azi o respingem a trecut în 2018 cu votul de la PNL. Exact formularea pe care astăzi o blamaţi şi acuzaţi PSD că o susţine aţi votat-o exact în 9 iulie 2018, atunci când aţi votat Codul administrativ. Sper ca astăzi să încheiem acest capitol ruşinos din istoria politică a României, în care preşedintele şi partidul aflat la guvernare s-au folosit de o temă naţionalistă, falsă pentru a ascunde adevăratele probleme ale României. (...) Fac un îndemn către Guvern şi către PNL să vă băgaţi minţile în cap, să încetaţi să vă faceţi de râs şi să veniţi cu un plan real pentru relansarea economiei", a afirmat deputatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.