Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaților UDMR își menține afirmațiile despre Ardeal: 'Nu a fost nimic jignitor'

Csoma Botond

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Csoma Botond, a declarat vineri, la Digi24, că nu este motiv de rupere a coaliției afirmațiile făcute în Parlament la sărbătorirea Zilei Naționale a României, după ce liderul PNL Satu Mare a spus că maghiarii ar trebui să iasă de la guvernare.

  • „El (Adrian Cozma – n.red.) are o atitudine antimaghiară consecventă, recidivează, nu se află la prima abatere. Am transmis pe Facebook-ul meu și am scris că noi credem în continuare în acele idei pe care le-am exprimat cu ocazia ședinței solemne. Nu cred că e motiv de rupere a coaliției. La PNL n-am văzut încă, în afară de...Unii au înțeles greșit mesajul, unii au vrut să nu înțeleagă greșit, nu comentez. Acele declarații le-am făcut în spiritul declarației de la Alba Iulia. Consider că nu a fost nimic jignitor”, a declarat Csoma Botond.

Despre declarația președintelui PSD, Marcel Ciolacu, privind „consecințe politice” ale afirmațiilor sale, Csoma Botond a răspuns: „Nu știu la ce s-a referit dânsul”.

Csoma Botond a declarat despre Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 că "liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc, şi acest lucru s-a reflectat şi în textul Declaraţiei de la Alba Iulia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.