Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaților UDMR privește detașat măcelul PSD - PNL: Rocada din mai nu ne privește

csoma botond

Un nou program de guvernare nu este necesar, declară liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, în condițiile în care PSD lucrează la un asemenea document, pentru rocada din luna mai. El precizează la RFI că formațiunea sa nu face parte din rocada de la guvernare și că ”nu există nici un motiv întemeiat care să justifice ca Cseke Attila să plece de la Ministerul Dezvoltării”. PNL și PSD vor face rocada în interiorul guvernării în luna mai, când Marcel Ciolacu va prelua funcția de premier de la Nicolae Ciucă, iar cele două partide vor face un anumit schimb de ministere și posturi în Guvern.

Csoma Botond speră ca rocada să se producă fără probleme: ”Există un acord politic în baza căruia funcționează această coaliție. Dacă părțile semnatare respectă acest acord politic, atunci nu vom avea nici o problemă. Nu cred că România are nevoie de o criză politică acum, în 2023. Deci eu cred că dacă actorii politici sunt maturi și respectă ce s-a scris în acel acord, nu vom avea nici o problemă”.

Reporter: Ce înseamnă rocada de la guvernare pentru UDMR?

Csoma Botond: Noi nu suntem parte în rocadă. Parte în rocadă este Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal. Noi nici nu am semnat acel acord, pentru că nu ne privește pe noi. Toate acestea, funcția de premier și ce provine din această chestiune, schimbarea unor ministere, a fost un acord între PSD și PNL.

Reporter: Teoretic, nu sunteți parte în această rocadă, dar practic, s-ar putea să fiți.

Csoma Botond: Nu suntem parte. Dacă se respectă, eu vă spun, eu cred că suntem maturi în România, nu dorim să avem o criză politică, deci dacă se respectă ceea ce s-a prevăzut în acel acord politic, atunci nu va fi nici o problemă și nici din punct de vedere teoretic și nici din punct de vedere practic, UDMR-ul nu va fi implicat în această rocadă.

Reporter: UDMR-ul ar fi dispus să cedeze anumite ministere, în schimbul altora?

Csoma Botond: Nu are rost să discutăm această chestiune, că nu cred că se impune. Eu cred că miniștrii UDMR-ului și-au făcut treaba la ministerele pe care le conduc, nu cred că are vreo relevanță să discutăm acest aspect.

Reporter: Ați văzut cu siguranță informațiile pe surse apărute în presă, care arată că liberalii și-ar dori Ministerul Dezvoltării, care acum e la UDMR. Ați accepta?

Csoma Botond: Eu cred că domnul Cseke Attila este un ministru bun, și-a făcut treaba bine la acel minister. Eu cred că nu există nici un motiv întemeiat care să justifice ca el să plece de la acel minister.

Reporter: Este poziția finală a UDMR? Nu acceptați un schimb de ministere? Sau sunteți flexibili?

Csoma Botond: Eu nu pot să vă spun acum o poziție finală, dar aceasta este poziția UDMR-ului, prima poziție, nu suntem parte în rocadă, iar miniștrii UDMR-ului și-au făcut treaba la ministerele pe care le conduc. Nu există nici un motiv care să justifice vreo schimbare de natură politică la conducerea acestor ministere.

Reporter: PSD anunță că lucrează la un nou program de guvernare, pentru mandatul de premier al lui Marcel Ciolacu. Credeți că e nevoie de un nou program?

Csoma Botond: Nu știu dacă este chiar necesar un nou program de guvernare. Eu cred că ar trebui să avem anumite ajustări, nu un program nou de guvernare, să avem anumite ajustări. Sigur, fiecare premier are o altă viziune, dar nu cred că ar fi necesar să avem un nou program de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.