Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul din partidul AfD (Germania), 'atacat cu o seringă': a fost internat de urgență la spital / 'Un inamic vrea să ne omoare pentru convingerile politice'

Daily Express
Luebeck germania politie

Liderul partidului politic AfD (Germania), „atacat cu seringa” la un miting: a fost internat de urgență la spital

Un lider al partidului AfD a fost transportat la spital în urma unui „incident violent”, care ar fi implicat o seringă, informează publicația britanică Daily Express.  Un comentator politic a numit incidentul drept o „tentativă de asasinat”, care precizează că atacul a avut loc cu „o seringă”, zvon răspândit intes pe surse în Germania. Autoritățile de la Berlin nu au vrut să precizeze până în acest moment dacă într-adevăr politicianul a fost atacat cu o seringă.

Tino Chrupalla, unul dintre cei doi lideri ai partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania, urma să vorbească miercuri la un miting electoral din Bavaria. Dar agenția de presă germană Dpa spune că un incident a avut loc la Ingolstadt. Nu se prea cunosc prea multe date despre incident, autoritățile germane preferând să păstreze momentan tăcerea cu privire la detaliile incidentului.

A fost transportat la spital

Potrivit partidului politic, incidentul a avut loc într-o mulțime de oameni, chiar înainte ca Chrupalla să ia cuvântul. Un comunicat al poliției a spus că Chrupalla a primit îngrijiri medicale în jurul orei 16.30 înainte de a fi transportat la spital.

Polițiștii spun că fac cercetări pentru a stabili „împrejurările precise în care s-a produs acest incident medical”. Ofițerii au îndemnat pe oricine cu poze și videouri să ia legătura cu ofițerii.

Chrupalla este unul dintre cei doi lideri ai partidului din 2019. Bărbatul în vârstă de 48 de ani împarte funcția cu Alice Weidel.

Ascensiunea AfD

Fondată în 2013, Alternativa pentru Germania, cunoscută sub acronimul AfD, se concentrează pe pachetele de salvare din zona euro. A câștigat în 2015 datorită numărului de refugiați și migranți, înainte de a câștiga primul său loc de parlamentar în 2017.

Recent, a sondat aproximativ 20% de sprijin, plasându-l pe locul doi. Aceasta a fost o creștere considerabilă față de 10,3% pe care a câștigat-o la ultimele alegeri federale din 2021.

Comentatorul politic olandez Eva Vlaardingerbroek și-a exprimat îngrijorarea cu privire la atac. Ea a spus: „Tino Chrupalla, copreședintele „Alternative for Germany” (singurul „adevărat” partid de dreapta din Germania), a fost internat în spital după o tentativă de asasinat cu o seringă înainte ca acesta să vorbească la alegeri. miting în Bavaria. Trebuie să ne dăm seama cât de gravă este situația pentru noi de dreapta în Europa de Vest. Avem de-a face cu un inamic care vrea și este pregătit să ne omoare pentru convingerile noastre politice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.