Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul europarlamentarilor PSD, reacție INCENDIARĂ, după ce UE a decis să condiționeze fondurile europene de statul de drept

parlamentul european

Eurodeputatul PSD Dan Nica a declarat, joi, că proiectul PE care prevede că guvernele țărilor UE care nu combat eficient fraudele şi actele de corupţie vor risca suspendarea fondurilor comunitare ”este încercarea de a crea un instrument pentru a putea să poată pedepsi pe oricine atunci când vor ei”.

Citește și: Radu Tudor lansează o informație BOMBĂ: este CUTREMUR în Guvern

”Este încercarea de a crea un instrument pentru a putea să poată pedepsi pe oricine atunci când vor ei. Ideea e că încălcarea statului de drept este în funcție de ce credem noi și când vrem noi. E un raport care nu are nicio legătură cu legislația europeană cu Tratatul UE. Ar trebui să ne îngrijoreze pentru că cineva încearcă să creeze niște instrumente care nu au nicio legătură cu realitatea, obiectivitatea”, a declarat la Antena 3 liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica.

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene care se implică în afaceri judiciare sau nu combat eficient fraudele şi actele de corupţie vor risca suspendarea fondurilor comunitare, conform unui proiect de rezoluţie aprobat joi de Parlamentul European.

"Asistată de un grup de experţi independenţi, Comisia Europeană va avea sarcina de a depista «deficienţe generalizate în privinţa statului de drept» şi va decide măsuri care ar putea include suspendarea plăţilor efectuate prin bugetul UE sau reducerea prefinanţării", se arată în proiectul aprobat joi de Parlamentul European cu 397 de voturi pentru, 158 împotrivă şi 69 de abţineri.

Planul va fi implementat doar dacă va fi aprobat după negocieri de Parlamentul European şi de Consiliul European.

Imediat ce un stat membru sancţionat va remedia problemele identificate de Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul UE pot hotărî deblocarea fondurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.