Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Formulei 1, Max Verstappen, are șanse de a-și majora avantajul față de Hamilton în Brazilia

www.redbull.com
Max Verstappen

Liderul Formulei 1, Max Verstappen, poate obține a treia victorie consecutivă în Brazilia, duminică, dar Lewis Hamilton și Mercedes intenționează să riposteze dur, după înfrângerile dureroase din Texas și Mexic, anunță Mediafax.

Verstappen are un avans de 19 puncte față de Hamilton, de șapte ori campion mondial, cu patru curse rămase de disputat, iar un prim titlu este la îndemâna olandezului, înainte de etapele finale ale unuia dintre cele mai strânse și mai interesante sezoane din ultimii ani.

Echipa sa, Red Bull, trebuie să obțină cu două puncte mai mult decât Mercedes, pentru a prelua șefia clasamentului constructorilor.

Verstappen, în vârstă de 24 de ani, are nouă victorii, față de cele cinci ale lui Hamilton, în acest an și încă una va însemna că va încheia sezonul cu cele mai multe. Mercedes speră să recupereze impulsul pierdut pe circuitul Interlagos, din Sao Paulo.

"Vom da tot ce avem mai bun la Marele Premiu al Braziliei și la cursele ulterioare", a declarat șeful echipei, Toto Wolff, folosind vechiul nume al unei curse rebranduite ca Marele Premiu de la Sao Paulo.

"Suntem privilegiați să fim încă în luptă, atât de târziu, în acest sezon și ne așteptăm ca aceste titluri să se dispute până la capăt, cu ambele echipe luptând din greu până la ultimul tur", a adăugat austriacul, citat de Reuters.

"Avem ceva de recuperat și știm că va fi o bătălie intensă, dar vom continua să forțăm din greu și să ne ținem ochii bine ațintiți asupra obiectivului final."

Șansele sunt în favoarea lui Verstappen, câștigător din pole-position ultima dată la Interlagos. Hamilton a câștigat în 2016 și 2018 în fața unei mulțimi care aduce întotdeauna cu atmosfera de carnaval.

"Nu a fost cea mai puternică pistă a noastră în ultimele sezoane și a avut tendința de a se potrivi mai mult cu cei de la Red Bull, dar anul acesta am demonstrat că se poate întâmpla orice", a declarat Wolff.

"De asemenea, este ultimul weekend cu cursă de calificări de tip sprint, ceea ce deschide mai multe oportunități."

Formatul sprint, cu calificări vineri pentru o cursă de 100 km sâmbătă, pentru a stabili grila de start de duminică, a fost testat la Silverstone și Monza și urmează să fie mult mai prezent în 2022, cu planuri pentru șase astfel de curse.

Punctele sunt acordate 3-2-1 pentru primii trei clasați sâmbătă, ceea ce înseamnă că există loc pentru Verstappen să se distanțeze mai mult decât de obicei sau pentru Hamilton să își limiteze avantajul într-o măsură mai mare.

"Aștept cu nerăbdare Brazilia. Am și acolo amintiri foarte bune", a declarat Verstappen după victoria de weekendul trecut din Mexico City, așteptându-se totodată ca Mercedes să fie mai competitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.