Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul FSLI cere încă o OUG pentru educație: Principala revendicare a sindicaliștilor lipsește din ordonanța adoptată

Digi24
Simion Hăncescu FSLI

În ordonanța de urgență adoptată joi nu apare principala revendicare a sindicaliștilor din Educație, respectiv că în noua grilă de salarizare profesorul debutant va pleca de la salariul mediu brut pe economie, spune liderul FSLI, Simion Hăncescu. El cere o altă ordonanță de urgență în acest sens.

UPDATE - Clarificări ale purtătorului de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru privind aplicarea majorărilor salariale din sistemul de învăţământ

„Principala revendicare a noastră e cea legată de garantarea printr-un act normativ a faptului că în noua grilă de salarizare profesorul debutant va pleca de la salariul mediu brut pe economie și că toată grila se va construi ținând cont de vechime, grade și așa mai departe. S-a publicat în Monitorul Oficial ordonanța și nu se face nicio referire legat de acest lucru, spune la Antena 3 Simion Hăncescu, președinte FSLI, potrivit Mediafax.

El afirmă că personalul din Educație vrea „să vadă dovada clară că acest lucru se va pune în practică”.

„Dacă nu se va da o altă ordonanță care să scrie negru pe alb că acest lucru se va întâmpla, mai departe răspunde guvernul României, nu noi. (...) Nu se face referire nici măcar la acel principiu pe care noi l-am cerut - salariul debutantului să plece de la salariul mediu brut pe economie. Ni se spune că, de fapt, în expunerea de motive (nota de fundamentare - n.r.) este trecut în acest lucru, care nu are putere juridică. Vreau ca guvernul să demonstreze oamenilor că cerința noastră este legiferată”, încheie Hăncescu.

„Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”, spunea purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la briefing-ul de presă susținut după ședința Executivului.

La rândul său, ministrul Ligia Deca a afirmat că ceea ce a fost adoptat astăzi este răspunsul Guvernului la solicitările federaților sindicale: „Chestiunile care țin de legea salarizării urmează să fie clarificate în discuția cu Ministerul Muncii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.