Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Hezbollah AMENINȚĂ că Iranul va distruge Arabia Saudită, în caz de RĂZBOI

arabia saudita, iran

Ar fi bine ca Arabia Saudită să nu intre în război cu Iranul pentru că va fi distrusă în acest caz de către forţele Republicii islamice, a declarat vineri Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite Hezbollah din Liban, citat de Reuters.

"Nu pariaţi pe un atac asupra Iranului, deoarece acesta vă va distruge", a avertizat liderul mişcării şiite libaneze într-o alocuţiune televizată, informează agerpres.ro.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

"Se pare că petrolul este mai scump decât sângele", a remarcat şeful Hezbollah, în reacţie la atacul asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită.

Amintind că atacul din 14 septembrie a dus la o reducere la jumătate a producţiei de petrol saudite, el a adăugat: "Casa voastră este de cristal şi economia voastră este de cristal, la fel oraşele de cristal din Emiratele Arabe Unite" (EAU).

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

Aceste atacuri arată puterea alianţei susţinute de Teheran, a mai spus Nasrallah, avertizând că noile dispozitive de apărare saudite nu vor putea face mare lucru pentru a apăra regatul.

Aceste sisteme de apărare "vor fi foarte scumpe şi nu vor avea nicio utilitate", a afirmat liderul Hezbollah, recomandând Riadului şi aliaţilor săi să înceteze intervenţia lor militară în Yemen.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

În acelaşi timp, el a spus că toţi cei "au colaborat cu Israelul sunt agenţi şi trebuie judecaţi". "Dacă aceşti agenţi au comis crime, ei trebuie sancţionaţi cu fermitate", a declarat secretarul general al Hezbollah, citat de i24news.tv. Acesta se pare că s-a referit la Amer Fakhoury, fost cadru militar al Armatei din sudul Libanului, o fostă miliţie apropiată de Israel, care a fost arestat la revenirea sa în Liban în urmă cu câteva zile şi a stârnit un val de indignare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.