Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul influentei confrerii Frăţia Musulmană a murit în exil

aac-news.com
fratia musulmana

Ibrahim Munir, liderul în exerciţiu al Frăţiei Musulmane, mişcare islamistă interzisă în Egipt, a murit vineri, a anunţat organizaţia pe site-ul său, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Munir, care a murit la Londra la vârsta de 85 de ani, a fost închis de două ori în Egipt în anii '50 şi '60 şi a trăit în exil cea mai mare parte a ultimilor 40 de ani.

Această mişcare islamistă, extrem de puternică altădată, a câştigat primele alegeri prezidenţiale libere din Egipt, în 2012, dar a fost înlăturată de la putere de armată un an mai târziu după proteste masive împotriva conducerii sale, iar de atunci este supusă unei represiuni dure din partea autorităţilor, scrie sursa citată.

Mulţi dintre liderii săi şi mii de susţinători sunt în închisoare sau au fugit din Egipt, iar organizaţia a fost exclusă din dialogul politic ce va fi lansat în curând de preşedintele Abdel Fattah al-Sisi, care, ca şef al armatei, a înlăturat Frăţia Musulmană de la putere în 2013.

Actualul lider egiptean Abdel-Fattah Al-Sissi este cel care a condus înlăturarea de către armată a fostului preşedinte Mohammed Morsi, un lider al Frăţiei Musulmane.

În decembrie 2013, guvernul egiptean a declarat influenta confrerie 'Frăția Musulmană' drept „organizație teroristă”.drept organizaţie teroristă, acuzând-o de comiterea unui val de atentate sângeroase în ţară după demiterea lui Morsi. Frăţia Musulmană a respins însă în mod repetat orice legătură cu atacurile, insistând asupra faptului că protestele sale antiguvernamentale au caracter paşnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.