Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul iranian Ali Khamenei consideră o 'mare trădare a lumii islamice' planul de pace american, în vederea soluţionării conflictului israeliano-palestinian

Grand Ayatollah Ali Khamenei

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a denunţat miercuri planul de pace american în vederea soluţionării conflictului israeliano-palestinian, care urmează să fie dezvăluit ”în curând”, catalogându-l drept o ”mare trădare a lumii islamice”, relatează news.ro.

Casa Albă a anunţat în mai că organizează, împreună cu Bahrainul, o conferinţă, la 25 şi 26 iunie, la Manama, pe tema aspectelor economice ale acestui plan, pe care Jared Kushner - ginerele şi consilierul preşedintelui Donald Trump - tocmai îl promovează în cadrul unui turneu regional.

Citește și: Undă verde! O companie-gigant face sute de angajări în România

Această conferinţă urmează să reunească lideri din cadrul mai multor guverne, societăţii civile şi lumii afacerilor. Arabia Saudită şi Emiratele Arabe unite (EAU), aliate ale Wasjhingtonului, şi-au anunţat participarea.

”Scopul acestei conferinţe este să realizeze un plan trădător şi josnic al Statelor Unite cu privire la Palestina”, a declarat liderul iranian suprem în rugăciunea de Eid al-Fitr, difuzată de televiziunea de stat.

”«Acordul secolului» este o mare trădare a lumii islamice. Cu voia lui Allah, el nu se va concretiza vreodată. Noi sperăm că liderii Bahrainului şi Arabiei Saudite îşi vor da seama de cloaca în care s-au angajat”, a adăugat numărul unu iranian.

Citește și: Un greu din PSD îl face praf pe Liviu Dragnea: ‘Să scăpăm de acest personaj’

Lideri palestinieni au anunţat că nu se duc în Bahrain, în contextul în care care boicotează administraţia americană după ce Washingtonul a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului la sfârşitul lui 2017, şi au subliniat căse opun oricărei încercări vizând să promoveze ”o normalizare economică a ocupaţiei israeliene a Palestinei”, potrivit secretarului general al OLP Saëb Erakat.

Citește și: Șeful Poliției, dezvăluire în cazul polițistului ucis: ‘La sfârșitul săptămânii’

Mii de iranieni - inclusiv preşedintele iranian Hassan Rohani - au manifestat la Teheran, cu ocazia tradiţionalei ”Zi a Ierusalimului”, în semn de susţinere a Palestinei şi împotriva planului american.

În comentarii publicate miercuri pe site-ul său oficial, Khamenei afirmă că Republica islamiă nu caută ”să arunce evreii în mare” şi apreciză că un referendum constituie o soluţie a conflictului israeliano-palestinian.

”Punctul de vedere al Republicii islamice, spre deosebire de al liderilor arabi din trecut care credeau că evreii ar trebui aruncaţi în mare, nu este acesta”, a declarat Khamenei într-un discurs pe care l-a susţinut în faţa unor funcţionari.

Citește și: Ascensiune fulminantă a lui Rareș Bogdan! Ce va conduce – ‘Votul a fost unanim’

El a reiterat propunerea Teheranului de organizare a unui referendum - cu ”participarea musulamnilor, creştinilor şi evreilor din Palestina şi a refugiaţilor palestinieni, pe tema unui sistem de guvernare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.