Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor: 'Nancy Pelosi trebuie să convoace Congresul în şedinţă înainte de 31 august'

nytimes.com
kabul aeroport afgani

Liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a făcut apel la preşedinta sa democrată Nancy Pelosi să-i recheme de urgenţă pe parlamentari la Washington înainte de 31 august, pentru ca aceştia să fie informaţi de administraţia Biden despre situaţia din Afganistan, relatează AFP.

"Atacurile de astăzi sunt teribile", a afirmat republicanul într-un comunicat, referindu-se la atentatul comis în apropierea aeroportului din Kabul, unde mai mulţi militari americani au fost ucişi şi răniţi, potrivit Pentagonului.

Nancy "Pelosi trebuie să convoace Congresul în şedinţă înainte de 31 august, pentru ca să putem fi informaţi în detaliu, într-un mod exhaustiv, de administraţia Biden", a afirmat Kevin McCarthy.

Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA sunt în vacanţă parlamentară până în septembrie. Parlamentarii au fost totuşi informaţi în mai multe rânduri în ultimele zile de înalţi responsabili ai administraţiei lui Joe Biden şi diferitele comisii parlamentare implicate deja lucrează, potrivit Agerpres.ro.

"Suntem în plină examinare intensă a acestor chestiuni în comisia pentru informaţii a Camerei", a declarat joi Adam Schiff, preşedintele său democrat.

Kevin McCarthy a cerut, în acelaşi timp, organizarea unui vot asupra unui proiect de lege a unui republican, Mike Gallagher, care prevede interzicerea retragerii trupelor americane "până când toţi americanii sunt în afara Afganistanului" dincolo de data-limită de 31 august.

Acest proiect de lege nu are aproape nicio şansă să fie adoptat de camera inferioară a Congresului, controlată de democraţi, care nu îl susţin.

Adjunctul şefului de cabinet al lui Nancy Pelosi i-a adresat un răspuns dur pe Twitter lui Kevin McCarthy.

"Ceea ce nu va ajuta la evacuarea americanilor sunt noi lovituri politice lipsite de conţinut şi distrageri din partea şefului minorităţii, care a obervat fără să facă nimic în timp ce preşedinte (Donald) Trump negocia cu mândrie cu talibanii", a scris Drew Hammill.

"Administraţia Biden a informat Congresul în numeroase rânduri şi furnizează noi informaţii frecvent, în fiecare zi", a mai afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.