Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, aşteptat la Moscova

kim jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar putea sa se deplaseze la Moscova în mai pentru a participa la manifestarile prilejuite de împlinirea a 70 de ani de la victoria Aliatilor în cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a anuntat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

'A fost un semnal pozitiv', a declarat Lavrov, potrivit AFP, în cadrul unei conferinte de presa, întrebat fiind în legatura cu raspunsul Coreii de Nord la invitatia Moscovei de a participa la sarbatorirea 'Zilei Victoriei'.
Agentia citata noteaza ca, daca Phenianul, care este în prezent mai mult ca niciodata criticat de catre comunitatea internationala pentru politica pe care o promoveaza, va confirma participarea sa la manifestarile de la Moscova, atunci va fi prima vizita în strainatate a lui Kim Jong-un de când acesta i-a succedat tatalui sau, Kim Jong-il, care a murit în 2011.
Referitor la acelasi subiect legat de manifestarile de la 9 Mai din Rusia, Serghei Lavrov a precizat ca Moscova a trimis invitatii mai multor sefi de stat, în special celor din UE si din tarile membre BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud). Potrivit ministrului rus, 'aproximativ 20 de lideri, între care presedintele chinez Xi Jinping, au confirmat deja participarea si confirmarile continua sa soseasca'.
În fiecare an, Rusia sarbatoreste la 9 mai victoria Aliatilor asupra Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Razboi Mondial, în special printr-o parada militara în Piata Rosie la care Rusia îsi afiseaza puterea sa militara.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.