Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziție din India a fost condamnat la pușcărie după ce s-a întrebat de ce toți hoții au același nume

rahul ghandi

Liderul opoziției indiene Rahul Gandhi a fost condamnat la doi ani de închisoare de către o instanță locală deoarece l-a defăimat pe adversarul său politic, premierul Narendra Modi, potrivit BBC. El a fost eliberat pe cauțiune timp de 30 de zile și poate face recurs.

Gandhi a fost condamnat de instanța din statul Gujarat pentru comentariile sale din 2019 cu privire la numele de familie al premierului Narendra Modi în timpul unui miting electoral.

Înainte de alegerile generale din 2019, Rahul Gandhi a întrebat de ce toți hoții au „Modi" ca nume comun, potrivit informațiilor din presa locală din acea vreme. El s-a referit la magnatul diamantelor, Nirav Modi, și la fostul șef al Ligii Premier din India, Lalit Modi.

Procesul a început în urma unei plângeri depuse de Purnesh Modi, un parlamentar din partidul de guvernământ indian, care a spus că declarațiile lui Gandhi i-au afectat pe toți cei care poartă numele Modi.

Avocații lui Gandhi susțin că procedurile legale nu au fost urmate în acest caz. Ei au arătat că Narendra Modi ar fi trebuit să fie reclamantul, deoarece Purnesh Modi nu a fost ținta discursului lui Gandhi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.