Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziţiei din Marea Britanie, laburistul Keir Starmer, promite un 'deceniu de reînnoire naţională'

thesun.co.uk
keir starmer

Liderul opoziţiei din Marea Britanie, laburistul Keir Starmer, a promis joi un "deceniu de reînnoire naţională", însă a atras atenţia că cheltuieile vor trebui ţinute sub control sub un guvern pe care l-ar conduce partidul său, relatează AFP.

La o zi după primul discurs al anului al premierului Rishi Sunak, care şi-a înmulţit promisiunile privind economia, sănătatea şi imigraţia, liderul opoziţiei şi-a susţinut alocuţiunea de revenire din vacanţă în acelaşi loc din estul Londrei ca şeful guvernului.

"Am rezervat înainte", a subliniat Keir Starmer, glumind că, "pentru orice eventualitate", nu îi va spune lui Sunak unde intenţionează să meargă în vacanţă, potrivit Agerpres.

După 13 ani la putere şi schimbările dese de premieri din ultima perioadă, conservatorii se confruntă cu o succesiune de crize şi cu o înmulţire a grevelor fără precedent.

Laburiştii dispun de un avans confortabil în sondaje, astfel că Starmer a atras atenţia că un guvern laburist nu-şi va scoate "marele carnet de cecuri".

Liderul opoziţiei a atacat "platitudinile" lui Rishi Sunak, care a promis miercuri să reducă inflaţia la jumătate - o ambiţie care corespunde previziunilor Băncii Angliei -, să diminueze datoria, să atace criza sistemului de sănătate şi să oprească traversările cu mici ambarcaţiuni prin Canalul Mânecii ale imigranţilor.

"Tot mai multe promisiuni, tot mai multe platitudini, nicio ambiţie de a ne face să avansăm", a spus Starmer, atacând cei 13 ani de politici 'pansament' din partea conservatorilor.

Keir Starmer, care a făcut campanie împotriva Brexit-ului, asupra căruia nu intenţionează să încerce să revină în vreun fel, promite că va respecta dorinţa exprimată de alegători "de a prelua din nou controlul".

El a promis astfel pentru prima sesiune a parlamentului o lege asupra descentralizării pentru a răspunde acestei dorinţe de "control local" şi a dat asigurări că va obţine scăderea facturilor la energie printr-un nou parteneriat public-privat asupra energiei verzi şi că va pune capăt grevelor prin dialog.

Ca reacţie, preşedintele Partidului Conservator, Nadhim Zahawi, a denunţat "o nouă încercare disperată de relansare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.