Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziției din Ungaria nu crede că Putin este vinovat de situația economică dezastruoasă: 'De ce...?'

Facebook.com
Klara Dobrev

Premierul Viktor Orbán este principalul vinovat pentru criza nivelului de trai din Ungaria şi atât timp cât se află la putere, criza va persista, a declarat, duminică, la Budapesta, Klára Dobrev, europarlamentar din partea partidului ungar de opoziţie Coaliţia Democrată (DK), în primul său discurs de prim-ministru al guvernului din umbră, relatează MTI.

Dobrev a explicat că guvernul din umbră se formează acum deoarece observă că, în prezent, ţara se află foarte departe de o Ungarie europeană, mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani. “Situaţia devine din ce în ce mai gravă pe zi ce trece, iar ceea ce vedem acum este începutul colapsului”, a declarat ea, adăugând că, dacă nu acţionează acum, mai târziu va fi mult mai dificil.

Politicianul de opoziţie a afirmat că Viktor Orbán se află la putere de 12 ani, timp în care a declarat mereu că întotdeauna altcineva este de vină, iar acum a inventat că războiul este cauza tuturor problemelor din Ungaria.

”Dacă războiul este cauza tuturor problemelor, cum se face că inflaţia în Ungaria este de două ori mai mare decât în restul Europei? De ce preţurile alimentelor de aici sunt pur şi simplu inaccesibile?, a pus întrebarea Klára Dobrev.

”Dacă ar fi adevărat că războiul este cauza tuturor problemelor”, a continuat ea, adăugând: ”De ce este forintul ungar cel mai slab şi de ce doar aici s-a putut întâmpla ca preţul utilităţilor să crească peste noapte de şapte ori? De ce sistemul de sănătate din Ungaria s-a deteriorat cel mai mult şi de ce se află educaţia într-o stare atât de dramatică?”.

“Răspunsul este foarte simplu: premierul nu spune adevărul”, a declarat politicianul, potrivit căreua Viktor Orbán se ascunde în spatele războiului pentru a evita să fie tras la răspundere pentru ceea ce se întâmplă în ţară.

Klára Dobrev a mai afirmat că “în această ţară doar atunci va fi în sfârşit pace, doar atunci va avea viitor Ungaria europeană, când guvernul lui Viktor Orbán va cădea”.

În reacţia sa, la anunţul făcut duminică de Comisia Europeană, Klára Dobrev a declarat că Viktor Orbán este de vină pentru suspendarea fondurilor UE pentru Ungaria, şi nu războiul din Ucraina.

În opinia europarlamentarei, Orbán a înşelat pe toată lumea: a înşelat Ungaria, în ultimii 12 ani, şi a înşelat ţara în timpul campaniei electorale când a promis siguranţă.

Iar la câteva luni după alegeri “a aruncat milioane de cetăţeni ai Ungariei în cea mai mare insecuritate existenţială din ultimele decenii”. Orbán a înşelat ţara, pe proprii săi alegători şi a minţit în legătură cu planurile şi obiectivele sale, a declarat Klára Dobrev.

În opinia acesteia, Uniunea Europeană (UE) nu-l mai crede pe Viktor Orbán, motiv pentru care Ungaria nu mai primeşte subvenţii. UE nu mai crede că banii destinaţi Ungariei nu vor fi furaţi.

Potrivit Klárei Dobrev, dacă de mâine Viktor Orbán nu ar mai fi prim-ministru, ar fi mai uşor de ajuns la un acord cu UE, economia şi forintul s-ar stabiliza, iar inflaţia şi creşterea preţurilor ar fi mai mici.

Liderul opoziţiei a subliniat că guvernul Orbán este sursa problemei, motiv pentru care conducerea Convenţiei Democrate a decis să formeze un guvern din umbră. Trebuie să fim pregătiţi pentru a prelua guvernul atunci când va veni momentul şi trebuie să facem tot posibilul pentru a ne asigura ca guvernul Orbán să cadă cât mai repede posibil, a mai adăugat Klára Dobrev.

Aceasta a subliniat că trebuie avut grijă de opoziţie: aceasta este singura, nu există alta.

Klára Dobrev a mai afirmat că DK începe să formeze un guvern din umbră, însă sunt deschişi şi aşteaptă ca oricine să li se alăture.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.