Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido exclude orice dialog cu 'dictatura ucigașă'

Business-Review EU
Juan Guaido

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a respins marţi posibilitatea unor noi negocieri cu guvernul lui Nicolas Maduro, pe care l-a calificat drept "dictatură ucigaşă" după moartea unui militar în detenţie, acuzat că a pus la cale "o lovitură de stat", informează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Pentru democraţi, nu este niciodată momentul să negociezi cu cei care iau ostatici, cu cei care profanează drepturile omului, cu o dictatură", a declarat în faţa presei opozantul de centru-dreapta, la sosirea lui la Adunarea Naţională pe care o prezidează. "Suntem în faţa unei dictaturi ucigaşe", a adăugat el.

Citește și: Președintele Tribunalului Timiș, scrisoare care provoacă CUTREMUR în magistratură

Şedinţa Parlamentului, aflat sub controlul opoziţiei, era consacrată unei dezbateri asupra decesului căpitanului de corvetă Rafael Acosta Arevalo. Ofiţerul a murit sâmbătă, în timp ce se afla în detenţie pentru presupusa sa participare la ceea ce guvernul a calificat drept tentativă de "lovitură de stat" dejucată împotriva lui Nicolas Maduro.

Potrivit lui Juan Guaido şi SUA, căpitanul Acosta a murit "după ce a fost torturat". Doi militari au fost inculpaţi şi încarceraţi pentru presupusa lor responsabilitate în acest deces care a provocat un val de indignare.

Citește și: Verdict DRAMATIC al medicilor privind starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

La scurt timp după declaraţiile lui Juan Guaido, ministrul de externe al lui Nicolas Maduro, Jorge Arreaza, a afirmat că guvernul aşteaptă ca "opoziţia să fie dispusă să reia reuniunile în Norvegia". Două prime runde de negocieri au avut loc la Oslo în luna mai. În timpul celei de-a doua sesiuni, a avut loc un dialog faţă în faţă între delegaţii lui Juan Guaido şi cei ai guvernului, fără un rezultat tangibil.

În cazul în care o a treia rundă ar urma să aibă loc, "noi o vom face într-un mod oficial", a mai explicat Juan Guaido marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.