Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Partidului Liberal de la Chișinău o 'taxează' pe Maia Sandu: Era bucurie dacă Adunarea Națională se axa pe Unirea cu România

www.unimedia.info
Mihai Ghimpu sabie

Liderul Partidului Liberal de la Chișinău, Mihai Ghimpu, susține Adunarea Națională „Moldova Europeană”, ce va avea loc pe 21 mai, dar nu în totalitate. Acesta a subliniat că PL nu a luat încă o decizie oficială cu privire la participarea la adunare.

Totodată, Ghimpu și-a exprimat dorința ca adunarea să fie axată pe problema unirii cu România, dar stataliștii sunt cei care frânează unirea. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 18 aprilie a emisiunii „Freedom” de la TV8, transmite Știri.md.

„Nu avem o decizie la partid, vom lua o decizie conform statutului. Eu aș fi avut o mare bucurie și mi-aș făcut cruce și aș mulțumi Domnului și celor care au luat această decizie dacă era marea adunare națională în problema unirii cu România”, a spus Mihai Ghimpu.

Liderul PL crede, totuși, că politica de integrare europeană este benefică pentru țara noastră, întrucât aceasta ne distanțează de Rusia și ne apropie de unirea cu România.

Mihai Ghimpu susține că stataliștii sunt cei care frânează unirea

„Știu foarte bine - orice politică care se face pentru a ne îndepărta de Rusia - e un lucru bun, fiindcă dacă ne integrăm în UE, noi vom putea face unirea. Dacă vom rămâne cu rușii - n-o să fim nici independenți, nu mai vorbim de unire”, a precizat Ghimpu.

„E clar că eu susțin această adunare, vom convoca Consiliul Republican și vom lua decizia. Clar că nu-mi place, fiindcă stataliștii sunt cei care frânează unirea, dar în comparație cu pro-rușii, clar că sunt mai aproape de stataliști. Mai bine în Europa decât în Rusia. Eu sunt pentru și vom lua o decizie și voi recomanda membrilor, simpatizanților noștri să meargă la adunare”, a punctat președintele Partidului Liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.