Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Partidului Socialist spaniol îi cere şefului executivului catalan să 'oprească tot'

bloomberg.com
Carles Puigdemont

Liderul Partidului Socialist spaniol, Pedro Sanchez, i-a cerut luni şefului executivului separatist catalan, Carles Puigdemont, să 'oprească tot' şi să renunţe la declaraţia unilaterală de independenţă pe care preconizează să o facă marţi, informează AFP, potrivit Agerpres. 

'Sper, dacă se uită la noi, ca el să ne asculte, să oprească tot, să nu lanseze declaraţia unilaterală de independenţă', a declarat Sanchez, anunţând că va susţine 'răspunsul statului' spaniol, care ar putea include suspendarea autonomiei regionale în caz de declaraţie unilaterală. 

Catalonia trece prin ore de extremă incertitudine, în condiţiile în care liderul său separatist ameninţă în continuare să declare marţi independenţa regiunii, după un sfârşit de săptămână în care sute de mii de spanioli i-au cerut să renunţe. 

În Catalonia, care are propria limbă şi cultură şi care este condusă de un guvern regional separatist, a avut loc pe 1 octombrie un referendum privind secesiunea, sfidând decizia Curţii Constituţionale a Spaniei, care a declarat votul ilegal. 

De decizia lui Carles Puidemont şi a susţinătorilor săi depinde soarta a 16% din populaţia Spaniei care locuieşte în această regiune din nord-estul ţării, la fel de mare ca Belgia şi care asigură 19% din PIB-ul Spaniei.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.