Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PMP Eugen Tomac: 'Raed Arafat ar trebui să plece cu capul plecat de la Departamentul pentru Situații de Urgență'

Agerpres
Eugen Tomac

Liderul PMP Eugen Tomac a afirmat, joi, că Raed Arafat ar trebui să demisioneze din funcția de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, după apariția noilor imagini privind intervenția echipajelor ISU la clubul Colectiv, de acum patru ani, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Pensiile și salariile sunt vizate- Măsurile propuse de noul Guvern

„Am urmărit cutremurat și cu puternică revoltă imaginile din noaptea tragediei de la Colectiv, prezentate astăzi de Libertatea și ascunse de autorități timp de patru ani. Este strigător la cer că unii, pentru niște funcții, sunt capabili de orice. Mai grav este că, din păcate, am sentimentul că dacă, Doamne ferește, se întâmplă mâine o nouă tragedie de aceleași proporții, statul nu este în stare să acționeze mai bine, mai organizat, mai profesionist, pentru a salva vieți nevinovate. Boala asta pentru funcții și ciolan spulberă uneori rațiunea.Nu sunt adeptutul soluțiilor extreme, ultimative, dar de data aceasta cred că domnul Arafat ar trebui să plece cu capul plecat din fruntea DSU”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP a adăugat că instituțiile practică ascunderea adevărului de mai mult timp.

„ Este evident că această practică de a ascunde realități dramatice de ochii tuturor nu este de ieri de azi în instituțiile statului român”, a subliniat Tomac.

Reacția vine în contextul în care jurnaliștii de la Libertatea au publicat un filmuleț de aproximativ 21 de minute, despre care spun că a fost furnizat de un ofițer de pompieri, iar în imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acționat, fiind văzuți și civili care ajută la transportarea răniților.

Poate fi observată intervenția haotică a pompierilor depășiți de situație, pe fundal o persoană strigând: „Nu mai stați, să scoatem oamenii afară!”. În film apare și solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniților.

Citește și: E oficial- Vom avea parte de mai multe zile libere

Tinerii morți sunt transportați pe paleți din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipaje, însă mulți dintre aceștia, precum și răniții, au fost abandonați pe asfalt, iar pompierii trec peste ei.

Abia când un rănit strigă de durere este preluat de pompieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.