Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PNL București intră în joc: Recită punctajul lui Nicușor Dan și atacă PSD

Facebook
Ciprian Ciucu

Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, cataloghează greva de la STB drept „ilegală, imorală şi penală”, el susţinând că acest conflict este, de fapt, „o conspiraţie” care are caracter politic „La prima mişcare în care se încearcă oprirea risipei şi de creştere a eficienţei, oamenii sunt mobilizaţi fix împotriva echipei care îşi asumă stoparea furturilor”, susţine Ciucu, cerând PSD să se delimiteze de acţiunile liderului sindical, care este şi consilier general din partea PSD, anunță news.ro.

Ciprian Ciucu susţine, într-o postare pe Facebook, că greva de la STB este ilegală pentru că încalcă o decizie a unei instanţe de judecată, este „imorală” fiindcă a fost declanşată odată cu apariţia raportului de audit care arată că „STB este furată de la mic la mare de 30 de ani” şi este „penală” pentru că şoferii care vor să iasă pe traseu sunt ameninţaţi de către apropiaţii liderului de sindicat Vasile Petrariu.

În plus, Ciucu face comparaţia între liderul de sindicat de la STB şi cel al sindicatului din Metrorex, Ion Rădoi.

”Greva de la STB este politică. Sindicalistul care a orchestrat-o este momentan la fel de puternic cum era Rădoi deunăzi. S-a impus / a fost recrutat pe listele PSD. Să facem un exerciţiu de imaginaţie: ar mai fi orchestrat el această grevă împotriva unui primar din partidul său? Nu”, scrie edilul sectorului 6.

Acesta cere public PSD să se delimiteze de Vasile Petrariu.

„Cer PSD să se delimiteze Petrariu, să îl excludă din partid, şi să nu îi mai alimenteze acestuia ego-ul de vătaf care a controlat zeci de ani cea mai mare societate din Bucureşti! Bucureştenii s-au săturat de sindicaliştii vătafi de genul lui Rădoi şi al lui Petrariu”, mai scrie primarul liberal.

Acesta este de părere că Bucureştiul şi bugetul Primăriei generale au ajuns în situaţia actuală „şi din cauza subvenţiei imense, subvenţie din care se hrăneşte de 30 de ani un întreg sistem parazitar, deghizat în haine sindicale”.

„La prima mişcare în care se încearcă oprirea risipei şi de creştere a eficienţei, oamenii sunt mobilizaţi fix împotriva echipei care îşi asumă stoparea furturilor. Nici ei nu ştiau ce revendicări au în afară de «să plece directorul». Se vede din lună, toată această conspiraţie politică este cusută cu aţă albă”, mai argumentează Ciprian Ciucu.

Şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a cerut, vineri, PSD să se pronunţe în legătură cu greva de la STB, având în vedere că este iniţiată de un consilier general PSD, respectiv liderul de sindicat Vasile Petrariu. El s-a declarat surprins de continuarea grevei în pofida unei decizii de suspendare emisă de către instanţă, considerând atitudinea angajaţilor STB ca fiind iraţională.

"Cer PSD să se pronunţe, pentru că avem o grevă care paralizează Bucureştiul, organizată de un consilier general PSD. Fie susţine această manifestaţie, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat această grevă”, a declarat primarul Capitalei.

Solicitat să răspundă afirmaţiei edilului general, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a evitat să dea un răspuns ferm.

"Am înţeles că întrebarea a fost fie îl susţine, fie îşi retrage. Părerea mea că mai există o posibilitate: fie pleacă acasă domnul Nicuşor Dan”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.