Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PNL, Ludovic Orban: 'Guvernul a stimulat artificial consumul prin creşterea veniturilor în special în sectorul public, fără o bază economică'

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban
Guvernul a stimulat artificial consumul prin creşterea veniturilor, în special în sectorul public, fără a avea o bază economică, a afirmat, marţi, la TVR, preşedintele PNL, Ludovic Orban, informează Agerpres.

Liderul PNL a precizat că, deşi Guvernul a prognozat o creştere economică de 5,7%, instituţiile internaţionale au redus estimările la 4,1%. 

"Părerea mea este că nici măcar 4,1% nu va fi, există deja o frânare. Uitaţi-vă ce se întâmplă de trei luni în privinţa consumului, există o scădere a cererilor, o restrângere a consumului. La baza creşterii economice, guvernul nu a folosit decât un singur motor, şi anume stimularea artificială a consumului prin creşterea veniturilor, în special în sectorul public, fără o bază economică, şi prin creşterea salariului minim. De asemenea, relaxarea condiţiilor de creditare care a dus la creşterea consumului artificial, care nu este bazată pe realităţile economice şi pe puterea reală de cumpărare a populaţiei. Asta a dezechilibrat balanţa comercială, deficitul comercial a fost într-o creştere permanentă, asta a pus presiune pe leu, asta a generat creşteri de preţuri, a dus la inflaţie. Avem cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană", a declarat preşedintele PNL. 

Ludovic Orban a cerut încă o dată demisia actualului guvern şi a precizat că liberalii sunt pregătiţi să îşi asume conducerea ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.