Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PNL Neamt anunta planuri marete pentru judet - dezvoltare, infrastructura, agricultura

cozmanciuc

Presedintele PNL Neamt Mugur Cozmanciuc anunta planuri marete ale liberalilor pentru judetul Neamt. Acesta sustine ca printr-un mare proiect economic se poate reindustrializa zona, se poate sustine agricultura si se poate valorifica potentialul turistic. Insa toate acestea au nevoie in primul rand de infrastructura. De aceea Mugur Cozmanciuc anunta ca face toate eforturile necesare pentru a se asigura ca autostrazile care vor lega nordul si sudul / vestul si estul tarii se vor intersecta in judetul Neamt.

"Judetul Neamt are nevoie de un proiect economic care sa il ajute sa renasca. (...) Avem nevoie de un mare proiect economic, unde sa avem in vedere reindustrializarea zonei, valorificarea potentialului turistic, sustinerea sectorului agricol, utilizarea eficienta a resurselor naturale. Judetul Neamt are nevoie de reprezentanti care sa fie preocupati de atragerea de investitori in judet si pozitionarea acestuia intr-un proiect de tara coerent, predictibil si serios.

Imi pare rau pentru nemtenii care au fost ignorati de guvernanti. O sa stau de vorba cu presedintele Klaus Iohannis pe acest subiect. (...)

Nu in ultimul rand, o sa ma lupt pentru promovarea unui program national in care autostrada care leaga Moldova de Ardeal si de Europa sa treaca prin Neamt. Un judet nu se poate dezvolta si nu poate atrage investitori fara o infrastructura corespunzatoare. Nu trebuie sa uitam ca Moldova a fost situata la intersectia marilor rute comerciale si avem obligatia sa sustinem dezvoltarea unui traseu rapid care sa lege Marea Baltica de Marea Neagra, si care sa treaca si prin judetul Neamt. Culoarele vest-est si nord-sud trebuie sa aiba punctul de intersectie in judetul Neamt", a declarat Cozmanciuc pentru presa locala.

El ii asigura pe nemteni ca judetul lor beneficiaza de sustinerea liderilor ACL de la centru care au in gand mai multe proiecte pentru a rezolva probleme judetului, inclusiv pe cea a somajului. Aici Cozmanciuc vorbeste despre rezultatele bune pe care le-a avut Klaus Iohannis in lupta cu somajul din Sibiu, rezultate care atesta ca este capabil sa creeze locuri de munca sis a atraga investitori.

"Judetul Neamt a fost vizitat în această campanie de o serie de lideri ai PNL si PDL de la nivel central, pe care îi respect foarte mult si care au un cuvînt de spus la Bucuresti. Este vorba despre secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, care a venit în Neamt chiar de două ori, de fostii premieri Mihai Răzvan Ungureanu sau Petre Roman sau de bunul meu prieten, fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian. Aceste vizite sînt foarte importante, pentru că judetul Neamt are nevoie de parteneri puternici la Bucuresti, precum cei care ne-au vizitat: Mihai Răzvan Ungureanu, Varujan Vosganian, Gheorghe Flutur sau Petre Roman. Toti mi-au spus că este pentru prima dată cînd vin în Neamt si li se cere sprijin pentru sustinerea unor proiecte clare. Acesti oameni au plecat cu cîteva idei clare de aici si anume că este imperios necesar să sustină ideea că autostrada care leagă Moldova de Ardeal trebuie să treacă prin Neamt, că acest judet trebuie să fie prins într-un program economic de tară care să conducă la crearea de locuri de munca si nu în ultimul rînd, că Neamtul are nevoie de infrastructură. Prezidentiabilul nostru a dovedit în orasul pe care îl administrează de 14 ani că a reusit să rezolve marea problemă a locurilor de muncă. Sibiul avea un somaj de 12%, în 2000, atunci cînd Klaus Iohannis a devenit primar, pentru a ajunge să fie aproape inexistent acum. În plus, are o imagine bună în plan international, ceea ce va aduce investitori din afară. Sînt sigur că prezidentiabilul ACL poate avea aceleasi performante si în functia de presedinte al României", a declarat Cozmanciuc pentru presa locala.

"Nu am niciun dubiu ca daca Iohannis va fi votat acum de 51% dintre romani, in 2019, atunci cand va veni in fata romanilor pentru a cere un nou mandat, poate obtine peste 80%", a conchis Cozmanciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.