Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PPE, Joseph Daul, şi-a exprimat susţinerea pentru reformele în domeniul justiţiei în Republica Moldova

daul

Liderul Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, aflat joi într-o vizită de lucru la Chişinău, a exprimat susţinerea celui mai reprezentativ partid politic din Parlamentului European pentru reformele anunţate de autorităţi, încurajând în mod special schimbările în domeniul justiţiei, informează Radio Chişinău preluat de agerpres.

Daul a opinat că în 100 de zile actualul guvern al Republicii Moldova nu poate repara ceea ce s-a distrus timp de mai mulţi ani, însă şi-a exprimat speranţa că Partidul Socialiştilor (PSRM) îşi va onora angajamentul şi va susţine reformele iniţiate de guvern.

"Oamenii merită un sistem de justiţie independent, transparent, care respectă legile, îşi protejează cetăţenii, în loc să servească interesele oligarhilor. PPE, în virtutea faptului că dirijează mai multe instituţii europene, va face tot posibilul pentru a oferi susţinerea necesară guvernului. Dar, 100 de zile la guvernare nu pot schimba ceea ce s-a distrus prin corupţie timp de ani de zile. Lupta împotriva corupţiei, o justiţie independentă, un stat de drept, necesită multă muncă şi multă susţinere din partea societăţii civile şi a cetăţenilor. Aştept, de asemenea, ca PSRM sa-şi ţină cuvântul şi să-şi onoreze angajamentul luat de a susţine reformele necesare în sistemul judiciar', a declarat Daul.

Totuşi, Joseph Daul a declarat că la Bruxelles încă nu există siguranţă în privinţa consensului Blocului ACUM cu PSRM referitor la reformele necesare.

La rândul său, premierul Maia Sandu a declarat că Republica Moldova a început un proces de reforme, care decurge însă mai anevoios decât se aştepta. "Schimbarea nu se întâmplă atât de repede pe cât ne dorim. Există multă rezistenţă. Ne dorim să construim o baza durabilă pentru dezvoltare, iar asta înseamnă să facem lucrurile corect şi temeinic', a declarat Maia Sandu.

"A venit prima parte a acestei schimbări, dar avem tare mult de lucru ca să punem în aplicare toate angajamentele pe care le-am făcut pentru a construi un stat de drept, reforma justiţiei, reforme pe toate domeniile, aşa încât standardele de viaţă să crească, oamenii sa-şi recapete încrederea în stat, în Republica Moldova', a adăugat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.