Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PPE, mesaj dur la adresa UDMR si PNTCD: Mi se pare scandalos

Presedintele PPE Joseph Daul a declarat marti ca in urma discutiilor pe care le-a avut cu toate partidele de centru-dreapta din Romania, membre in PPE a putut intelege pozitia exprimata de unii, dar de pozitia altora cum ar fi cei de la PNTCD a fost de-a dreptul scandalizat. El sustine in continuare ca toti membrii PPE ar trebui sa fie uniti in jurul lui Klaus Iohannis in al doilea tur al alegerilor.

"M-am intalnit in aceasta dimineata cu toate partidele de dreapta. Unele partide mi-au explicat ca era mai bine sa nu il sprijine direct pe Iohannis, ci sa o faca indirect. Politica este complicata si am vazut analize care demostreaza ca acestia au facut alegerea corecta", a spus Joseph Daul, facand referire la PMP, care s-a declarat pentru un vot anti-Ponta, dar nu pro-Iohannis.

"Altora le-am spus ca nu e normal sa nu il sustina.  Ca familia PPE trebuie sa fie unita. Dar exista in orice familie un copil teribilist dar trebuie ca familia sa se stranga in jurul lui si sa raman unita", a mai spus Daul facand referire la UDMR.

Cat despre cei de la PNTCD, care au cerut alegatorilor sa isi anuleze votul si sa scrie pe buletinul de vot fie "Refuz!", fie "Monarhie constitutionala", Daul a precizat ca aceste indemnuri sunt scandaloase.

"Le-am spus celor de la PNTCD ca nu sunt de acord cu pozitia lor si ca mi se pare scandaloasa (n.r. anularea votului). Ceea ce mi se pare si mai scandalos a fost acea remarca anti-constitutionala pe care ii indeamna pe alegatori sa o scrie pe buletinul de vot. Partidul are dreptul sa spuna ca sustine sau nu sustine pe cineva, dar acea remarca scrisa pe buletinul de vot mi se pare scandaloasa", a subliniat Joseph Daul.

Liderul PPE a refuzat insa sa vorbeasca despre sanctiuni: "Haideti sa treaca alegerile si vom vedea, fiecare lucru la randul sau"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.