Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PPE, reacție dură după votul dat pe legile justiției: 'Este o zi tristă pentru România. Independenţa justiţiei este în pericol'

Joseph Daul

Președintele Partidului Popular European  Joseph Daul atrage atenția că independența justiției din România este în pericol. Reacția acestuia vine ca urmare a votului privind modificarea legilor justiției din România.

„Astăzi este o zi tristă pentru România și pentru toți cetățenii români care au protestat în stradă pentru a apăra independența justiției. Separarea puterilor în stat este un pilon al democrației. Sistemul de justiție nu ar trebui pus niciodată sub control politic într-un stat membru al Uniunii Europene. Acțiunile majorității politice condusă de socialiști subminează statul de drept din România. Sunt simptome ale unei democrații bolnave.
Modificările legilor justiției și amputarea Direcției Naționale Anticorupție sunt alarmante. Prin intensificarea controlului asupra instituțiilor din România, socialiștii poate că își cresc puterea, dar slăbesc România. Sunt în joc stabilitatea și credibilitatea țării. Astfel, vrem să ne exprimăm tot sprijinul către magistrații, judecătorii, procurorii și toți oamenii care luptă împotriva corupției și pentru o justiție dreaptă și independentă în România. O justiție slăbită înseamnă mai multă corupție; mai multă corupție înseamnă mai multă sărăcie pentru oamenii obișnuiți.
Cu un an înainte de a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, oamenii din România merită un guvern care apără statul de drept, luptă pentru o justiție independentă și combate corupția.”.
Președinte PPE și-a exprimat, totodată, „regretul profund cu privire la voturile UDMR, partid membru al PPE”, care sprijină guvernul socialist.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.