Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PSD Sibiu: 'Unul dintre cele mai mari derapaje de noaptea trecută este atacul la sănătatea românilor'

Inquam Photos / Adel_Al-Haddad
bogdan trif

Liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, a declarat miercuri, într-un comunicat de presă, că Guvernul PNL pleacă acasă "şi pentru că a vrut să sifoneze banii din sistemul public de sănătate.", potrivit Agerpres

"De departe, unul dintre cele mai mari derapaje de noaptea trecută este atacul la sănătatea românilor. Una dintre Ordonanţele de Urgenţă, aprobate de clica nedemocratică a domnului Ludovic, prevede ca o bună parte din banii din sistemul public de sănătate să fie transferată către mediul privat din sănătate. Nu le-a ajuns PNL-iştilor un buget tăiat cu 23% în anul 2020 faţă de anul precedent, la Ministerul Sănătăţii! Vor să bage în gard sistemul sanitar prin măsura de azi-noapte! O mare parte din banii românilor pentru sănătate va fi deturnată spre interese private!", a afirmat fostul ministru al Turismului.

Citește și: BREAKING - Guvernul Orban a picat: moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată

Bogdan Trif adaugă că "spitalele de stat din România vor fi în dificultate şi mai mare din cauza subfinanţării, neputând să susţină nici măcar programele medicale pe care le derulează în momentul de faţă."

"În loc să aloce bani mai mulţi către spitalele de stat, să realizeze proiecte de dezvoltare ale acestor spitale, eventual să întărească sistemul de control pentru respectarea legii şi a dreptului fiecărui român de a fi tratat în mod gratuit în România, Guvernul PNL - susţinut de Turcan şi ministrul Sănătăţii Costache - condamnă la colaps spitalele de stat! Totul pentru a umfla buzunarele unor privaţi care încearcă să profite de faptul că şi-au impus oamenii în guvern. Românii cu posibilităţi financiare modeste vor avea dificultăţi în a mai fi trataţi în propria lor ţară! Ce vor face cei care nu au bani?!", a mai spus Bogdan Trif.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.