Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul senatorilor PNL: Există varianta să susținem cu PSD un candidat comun la Președinție și Primăria Capitalei

rfi.ro
daniel-fenechiu

Președintele grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a declarat joi, la B1TV, că în momentul în care s-a luat decizia în coaliție de participare pe liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare, este posibil mai departe ca cele două partide să susțină un candidat comun la Primăria Capitalei, dar și pentru funcția de Președinte al țării.

Întrebat dacă este posibil ca liberalii să renunțe la candidatura lui Sebastian Burduja (PNL) la Primăria Capitalei pentru a susține împreună cu PSD un independent, liderul senatorilor PNL a răspuns afirmativ:

  • „Povestea aici e foarte simplă, în momentul în care am acceptat să facem o alianță electorală cu PSD pentru a oferi României stabilitate și parcurs european, noi nu ne mai cramponăm acum în chestiuni de orgoliu. Una peste alta, lucrurile stau asa, Burduja este un candidat bun, dna Firea a fost primar, dar amândoi sunt oameni politici și înțeleg că o decizie (privind candidatul la primăria Bucureștiului) trebuie să se bazeze pe consens. Daca rezultatele sondajelor vor spune ca un candidat independent e o soluție mai bună pentru coaliție, cu sigurantă ei vor accepta acest lucru. Evident că noi ne dorim ca Burduja să fie candidatul coalitiei, evident că dna Firea vrea să candideze, dar mai presus de orice vrem să câștigăm”.

Perspective

În ceea ce privește un candidat comun susținut de PSD și PNL la alegerile prezidențiale, Daniel Fenechiu a spus că „nu am bătut palma”, iar decizia politică o să se ia în funcție de sondaje.

„Exista două variante, fie candidat comun, fie a doua variantă ca fiecare partid să aiba traseul lui”, a indicat senatorul PNL.

Fenechiu a precizat, în legătură cu alianța PSD-PNL, că și în Germania principalele partide ale țării au guvernat timp de două legislaturi când a fost nevoie de stabilitate și „faza interesantă este că niciunul din cele două partide nu a dispărut, nici cel de stânga, nici cel de dreapta, după ce coaliția nu a mai existat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.