Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul senatorilor PSD iese la atac în pline negocieri PNL- USR PLUS: 'Orban este, prin definiție, un pierzător'

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Ludovic Orban este, „prin definiție, un pierzător”, pentru că a pierdut lupta cu pandemia, a pierdut lupta cu economia, a pierdut și lupta electorală, declară liderul senatorilor PSD, Radu Oprea: „Ce să mai caute Ludovic Orban la conducerea Guvernului României?”.

„Ludovic Orban a condus unul dintre cele mai incompetente guverne de după 1989. Acest lucru este demonstrat de cifre. Pe lângă slaba performanță economică, guvernul liberal s-a axat și pe jocuri politice, transformând Palatul Victoria într-un alt sediu al PNL, nu al Executivului. Astfel, toate deciziile legate de pandemie au fost analizate din punct de vedere electoral, nu din punct de vedere al interesului național. Din această cauză, liberalii au forțat alegerile anticipate și, mai apoi, pe cele la termen, în timp ce România avea 10.000 de noi infectări cu Covid-19 / zi. După înfrângerea în alegeri, Ludovic Orban a demisionat din fruntea guvernului lăsând România, în plină criză medicală, cu un guvern interimar. Acum, aflăm că domnul Orban vrea să revină pe scaunul confortabil de la Palatul Victoria”, spune Radu Oprea.

ȘICANE Rareș Bogdan: 'Iese fum alb și sigur azi avem guvern' / Dan Barna: 'Eu am rumeguş în portbagaj, e ok'

El apreciază că președintele PNL este, „prin definiție, un pierzător”.

„A pierdut lupta cu pandemia, a piedut lupta cu economia, a pierdut și lupta electorală. În cele 12 luni în care Orban a ocupat postul de premier, România s-a prăbușit. Pandemia este doar unul dintre factori, pentru că incompetența a fost, de fapt, factorul principal. La nivel european s-au identificat câteva soluții pentru ca pandemia să fie ținută sub control: testarea masivă, injectarea banilor în economie și măsuri clare pentru a nu dezorienta populația. Guvernul Orban-PNL a făcut exact contrariul. România este pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește măsurile pentru susținerea firmelor și a populației în contextul crizei economice cauzate de combaterea pandemiei de coronavirus. România este singurul stat UE în care se testează mult sub capacitate și, nu în ultimul rând, România este singurul stat UE în care partidul de guvernământ a forțat alegerile, jucându-se cu sănătatea cetățenilor. După toate aceste ce să mai caute Ludovic Orban la conducerea Guvernului României?”, conchide social-democratul.

PSD îl propune pentru funcția de premier pe reprezentantul României la OMS, prof. Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.