Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul senatorilor PSD: Negocierea ratingului de țară a însemnat renunțarea la majorarea cu 40% a punctului de pensie

psd.ro
Radu Preda

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, transmite miercuri că punctul de pensie nu a fost majorat cu 40% de la 1 septembrie, așa cum a prevăzut legea modificată de Guvern, din cauza negocierilor Palatului Victoria cu instituțiile internaționale de rating financiar.

Citește și: Variante de Guvern post-moțiune (surse)

„Minciunile PNL ies la iveală pas cu pas! Se dovedește acum că guvernarea lui Orban este doar cu gândul doar la AUSTERITATE pentru cetățenii români, model patentat de aripa PDL a partidului acum 10 ani. De la adoptarea Bugetului de stat, pentru prima dată prin angajarea răspunderii, am spus că:

  • Banii din bugetul de anul ăsta nu ajung decât pentru primele 9-10 luni ale anului 2020 și acum la rectificarea bugetară din august se confirmă acest lucru.
  • Majorarea de salarii din septembrie a profesorilor nu este prinsă în buget și nici nu a fost. Aceeași rectificarea din august confirmă acest lucru.
  • Negocierea ratingului de țară de la începutul anului a însemnat de facto și renunțarea la majorarea cu 40% a punctului de pensie, restul baletului guvernamental de pe parcursul anului fiind de fapt o minciună.
  • PNL nu a avut nici o secundă în gând să dubleze alocațiile copiilor deși a amânat momentul până la 1 august când promisesera că vor da banii copiilor, au mințit din nou.

Rând pe rând lideri ai PNL au confirmat oficial că nu au intenționat să caute soluții și că nu sunt bani prevăzuți pentru aceste nevoi ale românilor. Ei, PNL-iști, au mintit, noi, cei de la PSD, am avut dreptate. Dar nu-i nimic, fantasticul ministru Cîțu va continua goana împrumuturilor cu viteza uluitoare de 1.000 de euro/secundă iar mesajul pentru români va fi același "NU SUNT BANI" pentru nevoile celor mulți, nu sunt bani pentru alocații, nu sunt bani pentru profesori, nu sunt bani pentru pensionari și nici nu vor fi curând!”, a scris Radu Preda pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.