Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul separatist pro-rus din Ucraina: așteptăm cu nerăbdare referendumul de alipire la Rusia

donețk, lugansk

Șeful uneia dintre cele două republici separatiste din estul Ucrainei a declarat că, în curând, va fi organizat un referendum pentru a decide dacă statul său ar trebui să devină parte a Rusiei.

Leonid Pasechnik a declarat că se așteaptă ca votul să fie favorabil, deoarece oamenii din regiune sunt obosiți de faptul că „au trăit sub bombardamente constante timp de opt ani".

În cadrul referendumului, oamenii din așa-numita Republică Populară Luhansk (RPL) „își vor exercita dreptul constituțional absolut și își vor exprima opinia cu privire la aderarea la Federația Rusă", a declarat el jurnaliștilor, potrivit CNN, informează Mediafax.

RPL, împreună cu Republica Populară Donețk, vecină, au apărut ca entități separatiste de facto în 2014, în timp ce Moscova a alimentat tulburările din Ucraina după răsturnarea președintelui Viktor Ianukovici. Vladimir Putin le-a recunoscut independența în ajunul lansării „operațiunii sale militare speciale" împotriva Ucrainei luna trecută.

Dacă RPL ar organiza un vot privind aderarea la Rusia, ar urma calea urmată de Crimeea în martie 2014, unde a fost organizat un referendum după ce peninsula a fost efectiv capturată de forțele lui Putin în decurs de câteva săptămâni. Într-un vot considerat pe scară largă de către comunitatea internațională ca fiind ilegitim, 97% au votat în favoarea aderării la Rusia, potrivit rezultatelor oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.