Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul SI 'Omar Cecenul' este 'probabil mort' (oficial american)

statul islamic agerpres

Liderul grupării Statul Islamic Omar al-Shishani, zis "Omar Cecenul", "probabil a fost ucis" într-un bombardament aerian desfăşurat de Statele Unite săptămâna trecută în Siria, a informat un responsabil american, citat de AFP. 

"Primele evaluări arată că probabil a fost ucis alături de alţi 12 luptători" ai grupării jihadiste, potrivit acestui responsabil, care a vorbit despre un raid aerian implicând "mai multe valuri de avioane şi drone". 

"Omar Cecenul", pe numele său adevărat Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili, era de naţionalitate georgiană, potrivit Pentagonului. 

Cunoscut pentru barba sa deasă de culoare roşcată, Omar al-Shishani "a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul organizaţiei militare a SI, printre care cea de ministru de război", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook. 

Eliminarea lui, dacă va fi confirmată, va "afecta capacitatea SI de a recruta luptători străini, în special din Cecenia şi din Caucaz", precum şi capacitatea "de a coordona apărarea în bastioanele" sale Raqqa, în Siria, şi Mosul, în Irak. 

Bombardamentul a avut loc pe 4 martie, în zona Shaddade, un fief jihadist din nord-estul Siriei pe care SI l-a pierdut recent în profitul forţelor locale aliate ale coaliţiei, Forţele democratice siriene, potrivit Pentagonului. 

Administraţia americană a oferit o recompensă de cinci milioane de dolari pentru informaţii credibile care să ducă la prinderea sau eliminarea lui. 

Succesul operaţiunilor de eliminare a jihadiştilor este uneori dificil de stabilit cu certitudine de serviciile de informaţii ale Statelor Unite, din cauza absenţei americanilor pe teren.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.