Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul sindical Bogdan Hossu sare la gâtul lui Mihai Tudose, după ce a fost acuzat că face 'jocuri': 'Asta e șantaj'

enational.ro
bogdan hossu, cartel alfa

După ce a vorbit la Antena3 despre o eventuala demisie, despre remaniere guvernamentală, ca şi despre relaţiile proaste cu Liviu Dragnea, premierul MihaiTudose şi-a spus părerea şi despre liderul sindical Bogdan Hossu. Premierul a spus că Hossu face `jocuri`.

Într-un interviu pentru ziare.com, Bogdan Hossu reacționează la acuzațiile premierului și neagă că ar face jocul cuiva.

Ministrul Justiţiei, reacţie în scandalul momentului: 'Nu stau cu gândul la remaniere'

Nu fac niciun joc. Se pare ca unii dintre membrii guvernului nu au prea lucrat in economie si nu inteleg consecintele unor mecanisme. Au recunoscut toti membrii guvernului ca, de fapt, tot acest transfer de taxe este ca sa poata rezolva problema legii de salarizare a bugetarilor.”, a spus Bogdan Hossu.

Întrebat ce problemă, liderul Cartel Alfa a continuat: „Pe textul astazi in vigoare nu au bani pentru aplicarea in parametri a legii. Dar nu poti distruge o politica sociala construita in zeci de ani inclusiv prin lupta partidelor socialiste europene. Aceasta constructie de responsabilitate a angajatului si a angajatorului e unul dintre fundamentele modelului social european.

Nu poti distruge asa ceva ca sa rezolvi conjunctural o problema de lansare a unei note prea entuziaste, ca sa nu zic populiste, legate de Legea salarizarii bugetarilor. Este cu mult mai simplu sa se discute cu structurile sindicale ca aceasta minciuna, inclusiv pentru sectorul bugetar, sa fie absorbita intr-o reformulare a legii
.”

Cât despre propunerea premierului de a renunța la legea salarizării în schimbul renunțării la mutarea contribuțiilor, liderul Cartel Alfa a spus că asta este „șantaj”.

Asta e santaj. Ei vor sa renuntam la toata Legea salarizarii. Pentru 2008 ea prevede trei cresteri salariale: 25% pentru toti bugetarii de la 1 ianuarie, 20% pentru cei din invatamant in martie-aprilie, iar pentru cei din sanatate aplicarea valorilor din 2022. Noi am propus asa: in loc de cresterea de 25% de la 1 ianuarie, dar care pe net nu se vedea decat cu 4,3 %, sa le dea o crestere pe brut, in fiscalitatea existenta, care sa genereze aceeasi crestere pe net de 4,3%.Pentru restul de 22%, le-am propus sa prelungeasca termenul de aplicabilitate, sa puna anul 2024 in loc de 2022. Pentru sanatate sa dea promisiunea fara transferul de taxe sociale. Daca in 2022 ar avea 4000 de lei, in loc sa ia suma cu tot cu transfer, sa ia doar 3100 pe fiscalitatea actuala. La fel si la invatamant. Daca faci asa, pe net toata lumea va vedea mai mult decat ar vedea cu transferul. Dar se pare ca dna Vasilescu are orgolii personale si vrea sa arate ca legea domniei sale este o excelenta. A si dat declaratii de tipul: "numai peste cadavrul meu se va modifica legea salarizarii bugetare".”, a spus Hossu.

Mai mult, chiar dacă premierul a dat asigurări că salariile vor crește în perioada următoare, liderul sindical atrage atenția.

„Nu-i adevarat. In 2015, pe timpul guvernarii Ponta, au zis ca scazand cu 5% contributiile sociale si vom avea o crestere de salarii si a numarului de salariati. N-a fost asa. N-a crescut nici numarul de salariati, n-au crescut salariile, decat in ritmul de crestere a salariului minim.”, a mai spus Hossu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.