Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul SUA s-a sucit! Donald Trump renunţă la încă o promisiune electorală: 'Vreau să dau o șansă'

trump, casa alba

Preşedintele american Donald Trump a confirmat sâmbătă că, în ciuda promisiunii sale de campanie, Ambasada americană în Israel nu va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim înainte de a încerca relansarea procesului de pace israeliano-palestinian, relatează AFP, conform agerpres.ro

"Vreau să dau o şansă (procesului de pace - n.r.) înainte de a ne gândi la mutarea Ambasadei la Ierusalim", a declarat Donald Trump într-o emisiune televizată. "Vom lua o decizie într-un viitor nu foarte îndepărtat", a adăugat preşedintele.

A rămas în ISTORIE! Cum i-a 'scos din minți' un șef de gară pe Băsescu și pe americani - trupele NATO, puse la zid

Casa Albă a anunţat la începutul lunii iunie că Donald Trump, care s-a angajat în mai multe rânduri să mute Ambasada americană în Oraşul Sfânt, a amânat în cele din urmă decizia cu cel puţin şase luni. 

Acest dosar sensibil a revenit, la fel ca multe altele, în sarcina ginerelui şi consilierului său Jared Kushner, care a devenit la 36 de ani unul din cei mai puternici oameni de la Washington.

Donald Trump anunță Apocalipsa în Peninsula coreeană: 25 de ani s-a încercat totul. Acolo doar un singur lucru va funcționa!


Procesul de pace, în legătură cu care predecesorii lui Donald Trump au eşuat, este în punct mort din primăvara lui 2014. 

Comunitatea internaţională nu a recunoscut niciodată Ierusalimul drept capitală a Israelului, nici anexarea părţii sale de est cucerite în 1967, aşa că ambasadele străine s-au instalat la Tel Aviv. 

În timp ce Israelul consideră Oraşul Sfânt drept capitala sa 'eternă şi reunificată', palestinienii consideră contrariul, şi anume că Ierusalimul de Est trebuie să fie capitala statului palestinian la care ei aspiră. Este unul dintre principalele diferende între israelieni şi palestinieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.