Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul suprem al Iranului ține partea Rusiei: 'Dacă NATO nu era oprită în Ucraina, ar fi început un război sub pretextul Crimeei'

ft.com
ali khamenei

Alianța Nord-Atlantică ar fi început un război cu Rusia sub pretextul Crimeei dacă nu ar fi fost oprită în Ucraina, a declarat marți liderul spiritual al Iranului, Ali Khamenei, în timpul discuțiilor cu președintele rus Vladimir Putin, care au avut loc la Teheran.

"Dacă drumul este deschis pentru NATO, atunci aceasta nu mai vede granițe. Dacă alianța nu ar fi fost oprită în Ucraina, atunci, după un timp, ar fi început un război sub pretextul Crimeei", a afirmat liderul iranian, potrivit agenției IRNA . Potrivit politicianului iranian, "Occidentul este categoric împotriva unei Rusii puternice".

Khamenei "a făcut apel la vigilență în legătură cu acțiunile înșelătoare ale Occidentului". "Americanii sunt puternici și vicleni. Unul dintre factorii care au dus la prăbușirea URSS a fost înșelăciunea din partea politicienilor americani, dar Rusia a reușit să-și păstreze independența", a adăugat el.

Președintele rus Vladimir Putin a sosit marți la Teheran, unde va participa la summitul în format Astana și va purta discuții separate cu omologii săi din Turcia și Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.