Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul suprem iranian a grațiat mii de prizonieri, inclusiv 32 de activiști și alte persoane arestate pentru acuzații de securitate

ft.com
ali khamenei

Liderul suprem iranian, ayatolahul Ali Khamenei, a grațiat joi mii de prizonieri, inclusiv 32 de activiști și alte persoane arestate pentru acuzații de ”securitate”, potrivit Associated Press, potrivit Mediafax.

Site-ul Mizanonline.com a informat că cei 32 de prizonieri sunt în principal jurnaliști și studenți. fără a da alte detalii.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu a LUAT FOC după anunțurile lui Cîțu: Asta este o prostie. Domnul Cîțu nu știe ce atribuții are ca ministru

Grațierea a peste 3.500 de prizonieri a avut loc în urma sărbătorii lamice care marchează nașterea Profetului Mohamed. În schimb, nu vor fi grațiați cei condamnați pentru rezistență armată împotriva autorităților.

Site-ul notează că iertarea a fost solicitată de șeful justiției iraniene, ayatolahul Ebrahim Raisi, un cleric influent printre conservatorii din Iran.

În februarie, Khamenei a iertat peste 50.000 de oameni, cel mai mare număr de prizonieri grațiați într-o singură zi, în onoarea aniversării a 40 de ani de la Revoluția Islamică, care a răsturnat monarhia pro-occidentală din Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.