Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul suprem iranian Ali Khamenei reia duscursul anti-european: 'Europenii sunt răi. Sunt cu adevărat răi'

Grand Ayatollah Ali Khamenei

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, îşi reiterează îndemnurile adresate în iulie Guvernul de la Teheran să nu aibă încredere în eforturile angajate de către europeni cu scopul de a feri Iranul de sancţiuni americane, relatează Reuters, informează News.ro.

Citește și: Președintele sud-coreean îndeamnă SUA și Coreea de Nord să reia negocierile pentru denuclearizare cât mai rapid

Poziţia liderului suprem, la nouă luni după reuniunea sa cu membri ai Guvernului, arată că preşedintele iranian Hassan Rohani încearcă să salveze, împreună cu puterile europene, Acordul de la Vierna, încheiat în 2015, cu privire la dosarul nuclear iranian, în timp ce Khamenei nu este optimist cu privire la asemenea eforturi.

El lansează aceste avertismente, publicate pe site-ul său, la o săptămână după ce Hassan Rohani a refuzat să-i aprobe demisia ministrului de Externe Mohammad Javad Zarif, diplomatul care a negociat acordul nuclear.

”Europenii sunt răi. Sunt cu adevărat răi. Aş avea să le spun nişte lucruri europenilor, nu despre diplomaţia lor actuală, ci despre natura răuvoitoare a schimburilor comerciale cu Iranul de-a lungul secolelor trecute”, declara Khamenei în iulie.

El aprecia, de asemenea, că acordul din 2015 nu rezolva ”problemele economice” ale Iranului şi preconiza că mecansimul propus de către europeni în vederea menţinerii relaţiilor comerciale cu Teheranul nu reprezintă nici el o soluţie la dificultăţile economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.