Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul unui partid comunist din Taiwan, inculpat pentru că a acționat ilegal în favoarea Chinei

China Taiwan

Liderul unui mic partid comunist din Taiwan a fost inculpat pentru tentativă de corupere a alegătorilor, el acţionând în contul Chinei, au anunţat miercuri procurorii taiwanezi, relatează AFP.

Lin Te-wang, preşedintele Partidului comunist al poporului taiwanez, a fost inculpat pentru încălcarea ''legii anti-infiltrare'', alături de alţi doi membri ai partidului său, a indicat Parchetul districtului Taipei într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Această lege, adoptată cu puţin timp înaintea alegerilor prezidenţiale din 2020, este menită să contracareze influenţa Beijingului în Taiwan.

Promovată de partidul preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen, legea respectivă le interzice forţelor străine ''ostile'' să facă campanie, să efectueze donaţii cu caracter politic, să facă presiuni sau să difuzeze informaţii false legate de alegeri.

Inculparea lui Lin Te-wang intervine în contextul în care Taiwanul se pregăteşte să organizeze alegeri prezidenţiale şi legislative în ianuarie anul viitor, pe fondul deteriorării relaţiilor cu China, ce consideră insula ca făcând parte din teritoriul său.

Mai mulţi reprezentanţi ai guvernului taiwanez au atenţionat cu privire la faptul că Beijingul, ostil administraţiei preşedintei Tsai Ing-wen, ar putea încerca să influenţeze rezultatele acestor alegeri.

Lin Te-wang este suspectat că ar fi primit fonduri chineze pentru a deveni consilier municipal în oraşul Tainan în 2018. De asemenea, el ar fi dat bani unui membru al partidului pentru a participa la alegerile pentru consiliul municipal în 2022, în contextul în care ştia că Beijingul ''caută să se infiltreze în alegerile din Taiwan'', au declarat procurorii.

Ei au precizat că Lin Te-wang, al cărui partid afirmă că Taiwanul face parte din China, ''este în mod vădit un agent al unei forţe exterioare ostile''.

 

În alegerile locale din 2022, Lin ar fi încercat să corupă alegătorii cu teste COVID pe care le-ar fi primit din China, însă a fost oprit înainte de a le distribui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.