Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul unui partid islamist pakistanez care a organizat manifestanţii anti-franceze violente, eliberat din închisoare

inchisoare

Liderul unui partid islamist pakistanez care a organizat manifestanţii anti-franceze violente a fost eliberat joi din închisoare, în cadrul unui acord cu autorităţile, menit să pună capăt mai multor luni de confruntări uneori sângeroase, informează AFP.

Saad Rizvi, liderul partidului Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), a sosit în cursul serii la sediul central al partidului său, în Lahore (est), sub aclamaţiile a sute de militanţi adunaţi pentru a sărbători punerea lui în libertate.

Saad Rizvi a fost arestat în aprilie, atunci când partidul său a fost interzis şi clasat drept "organizaţie teroristă", după ce a cerut expulzarea ambasadorului Franţei din Pakistan.

TLP a denunţat în mod violent, timp de aproape un an, susţinerea exprimată de Franţa pentru dreptul de a caricaturiza, inclusiv pe profetul Mahomed, potrivit Agerpres.ro.

Preşedintele Emmanuel Macron a apărat dreptul la caricatură în numele libertăţii de expresie în timpul omagierii lui Samuel Paty, profesorul decapitat pe 16 octombrie 2020 după ce le-a arătat desene satirice elevilor săi, în urma republicării de caricaturi cu profetul islamului în săptămânalul Charlie Hebdo.

Interzicerea TLP a fost ridicată pe 7 noiembrie, după un acord ce a fost încheiat cu guvernul pakistanez pentru a pune capăt unei noi serii de manifestaţii care au degenerat în confruntări în timpul cărora cel puţin şapte poliţişti au fost ucişi.

Acordul a dus la punerea în libertate a sute de simpatizanţi ai TLP, arestaţi în urma acestor manifestaţii.

De asemenea, şase poliţişti au fost ucişi în timpul unor manifestaţii organizate în aprilie de TLP, care au determinat atunci Franţa să le ceară cetăţenilor săi să părăsească Pakistanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.